Înaintașii noștri, timișoreni

Vă propunem o abordare nouă a momentului "3 August 1919": cum arătau timișorenii de la 1919? O reconstituire posibilă grație proiectului Banaterra, derulat de Asociația Rastko România din Timișoara, și pe care vă invităm să-l vizitați pe www.banaterra.ro. Nu veți regreta!

Cele mai frumoase "amintiri" pe care istoria recentă a Timișoarei ni le-a lăsat sunt ilustratele vechi cu imagini despre orașul nostru, vederi cu care fiecare dintre noi ne mândrim să le arătăm celor care n-au văzut vreodată Timișoara.

Dar cum arătau timișorenii de la 1919? O întrebare la care putem răspunde cu fotografii făcute de foto­grafi renumiți ai Timișoarei, fotografii reu­nite pe www.banaterra.eu/romana/taxonomy_vtn/term/259.

Fotografii

Cei care au realizat fotografiile, foto­grafi timișoreni de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea sunt: Beranek, Emil Bernard, Friedmann M., Fridolin Hess, Knirsch A., Kossak Josef, Krausz Gyula, Krausy Julius, Krauss es Klapok, Licht F., Malere, Mierzinsky, Stokmann N., Szanto Miksa, Zeller Adolf.

Mulțumim lui Dușan Baiski ini­ția­­torul proiectului Banaterra, coordonator și webmaster și echipei proiectului pentru amabilitatea de a ne permite folosirea datelor de pe http://www.banaterra.eu/romana/index.htm.

Ce este proiectul Banaterra? 

Asociația Proiectul Rastko România din Timișoara derulează din noiembrie 2006 proiectul internațional denumit Proiectul Banaterra, dedicat Banatului istoric. Acesta este conceput ca o posibilă enciclopedie a Banatului, fiind derulat în șapte limbi. Printre altele, sunt prezentate personalitățile și localitățile bănățene (cu texte și imagini de ieri și astăzi), informații inedite.

Pentru a oferi on-line, 24 de ore din 24, în întreaga lume, imagini live din Timișoara, Asociația a lansat complementar Proiectului Banaterra, proiectul intitulat "Timișoara, live", cu imagini transmise din Piața Victoriei și din Piața Unirii. Le puteți viziona pe http://www.banaterra.eu/romana/index.htm.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13517704