Ziua Internațională AlzheimerSărbătorită și la Timișoara
În data de 21 septembrie 2004 s-a sărbătorit Ziua Internațională Alzheimer. Cu această ocazie, Societatea Română Alzheimer, filiala Timișoara și Centrul Comunitar de Asistență Socială Timișoara, prin Centrul de Zi Alzheimer au derulat mai multe activități, în perioada15 – 21 septembrie 2004.

Acțiuni desfășurate:

1. Sărbătorirea zilei de 21 septembrie împreună cu pacienții Centrului de Zi Alzheimer. Acțiunea a avut loc în colaborare cu Palatului Copiilor din Timișoara. A participat Ansamblul „Flores” la sediul Centrului de Zi Alzheimer și s-au oferit dulciuri pentru bătrâni și copii.
2. S-a constituit un punct de informare în Piața Operei pentru distribuirea  materialelor informative, inclusiv a numărului 6 a ziarului „Bătrânul secolului XXI”, a broșurii ”Sfaturi pentru familiile bolnavilor de Alzheimer”, respectiv fluturași, pliante și afișe conținând informații despre boală și Centrul Memoriei. S-au oferit baloane pentru cei care doreau informații despre boală.
3. S-au confecționat legitimații de identificare a bătrânilor suferinzi de boala Alzheimer (în memoria pacientei decedate Raicu Tasica, dispărută de acasă și decedată în urma unui accident în primăvara acestui an).
4. Înființarea de către Societatea Română Alzheimer filiala Timișoara a CENTRULUI MEMORIEI pentru depistarea bolii Alzheimer în fază precoce și a tulburărilor cognitive ușoare. Cu ocazia Zilei Internaționale Alzheimer, chestionarul de memorie au fost aplicate gratuit de către persoane instruite, pentru un număr de 83 persoane.
Locul de desfășurare a acțiunii a fost sediul Societății Române Alzheimer filiala Timișoara, str.Vasile Alecsandri nr.6, dar și piețele principale ale orașului (Piața Operei, Unirii, Libertății)
Beneficiile  pe termen scurt ale acestor demursuri sunt:
-  - Depistarea bolii Alzheimer și afecțiunilor asociate în fază precoce;
- Receptivitatea comunității la boală;
Acordarea informațiilor utile cu privire la boală și la îngrijirea pacienților.

Pe termen lung ne dorim:

- Monitorizarea persoanelor vârstnice suferind de boala Alzheimer și afecțiuni asociate;
- Acordarea tratamentului specific în timp util;
- Încetinirea evoluției bolii Alzheimer și a afecțiunilor asociate în cazul depistării precoce;
- Reducerea numărului de spitalizări și instituționalizări;
- Creșterea calității vieții pacienților suferind de boala Alzheimer și a familiilor acestora;
- Deținerea unei baze de date complexe referitoare la incidența și prevelența bolii Alzheimer în populația orașului Timișoara.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662424