Diminuarea fenomenului cerșetoriei
Comitetul Tehnic de Acțiune condus de viceprimarul Adrian Orza, comitet din care fac parte pe lângă reprezentanții Prefecturii, CJT, Primăriei și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție, Jandarmeriei, Gardieni Publici și organizații neguvernamentale, a tras concluziile finale, după cele șase săptămâni, cât a fost planificat să dureze acțiunea „Timișoara – oraș european, schimbă o viață”.

Scopul acestei acțiuni este asanarea străzilor de fenomenul cerșetoriei, fenomen care în ultima perioadă a devenit îngrijorător ca urmare a creșterii agresivității celor care cerșesc. Concluzia întâlnirii a fost unanimă: această acțiune va continua pe o perioadă nelimitată.

Viceprimar Adrian ORZA:
„Felicit pe toți partenerii acestui proiect pentru că au făcut din această acțiune
și din Timișoara, un exemplu la nivelul țării.”

În urma acțiunii, pe parcursul celor șase săptămâni au fost adu­nați de pe străzile Timișoarei 400 de adulți și 163 de minori. Este ex­trem de îngrijorătoare gama largă a zonelor din care provin aceste persoane, la adulți situația este următoare: 72 de persoane sunt din Timișoara, 62 din județul Ti­miș și 266 din alte județe, iar la mi­­nori: 25 sunt din Timișoara, 42 din județul Timiș și 96 din alte județe.

Datorită faptului că în țară, organismele abilitate - primăriile și direcțiile județene de protecție a copiilor – nu și-au făcut treaba, for­țe­le de ordine timișorene au adunat de pe stradă, de mai multe ori, aceleași persoane. Astfel, au fost 1.079 de intervenții pe stradă.
De aceea, Comitetul Tehnic de Ac­țiune va trimite propuneri de re­zolvare a problemelor întâlnite pe perioada celor șase săptămâni, la organismele naționale care au în com­petență rezolvarea acestor pro­bleme.

Campionii localităților cu pro­bleme, de unde provin cele mai mul­te dintre persoanele care au fost adu­nate de pe stradă sunt: la minori – ju­dețele Caraș, Sălaj și Satu Mare, iar la adulți, județele Caraș, Bacău, Vaslui. În cadrul județului Timiș, Giar­mata are cele mai multe cazuri de cerșetorie.
De asemenea, în paralel cu acțiunea de strângere a cerșetorilor de pe stradă se asanează locurile unde aceștia stau: guri de canal, subsoluri, poduri. Din evidențele primăriei sunt 37 de astfel de locații în Timișoara, toate fiind deja asa­na­te. Marea problemă este că o dată asanate aceste zone, după câteva zile cerșetorii se întorc, sparg su­dura la gurile de canal și repopuleză aceste zone.
Facem un apel către cetățenii Timișoarei să nu mai le ofere bani celor care cerșesc, iar cei care sunt agresați să depună plângere la Poliție. În caz că vedeți cazuri de cerșetorie sunați la numărul de telefon 955.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651438