Chiar se întâmplă …
Deși contextul socio-economic este așa cum îl simțim fiecare prin prisma propriei experiențe, există oameni care se gândesc și la cei de lângă ei.  Aceasta este și situația dr. Ște­fan Curăscu și a lui Aurel Tu­dose, directorul general SINDAN, ca­re și-au îmbogățit tradiția de a se implica în proiecte de protecție socială și sănătate, prin donația pe care au efectuat-o Asociației “Casa Faenza – Centrul Comunitar pentru Copii Autiști,”Timișoara, în aceasta perioadă. Donația a constat în con­travaloarea sumei de 5000 dolari, în lei. Parțial din această sumă s-a investit în utilarea grupelor de copii și a sălii de kinetoterapie cu ma­te­riale didactice, a făcut posibilă vi­zita psihologului asociației la câteva centre pentru copii autiști din Olan­da. Urmează ca pe viitor o parte din această donație să fie folosită pentru definitivarea unor lucrări de reparații și întreținere cât și pentru extinderea serviciilor oferite de către asociație.

Aurel Tudose, director general Sindan: “Așa cum spunea psiho­logul Angel Rivera directorul Uni­versității Autonome din Madrid, cred că noi toți trebuie să acceptăm că “autismul este un mod de a exista”. Chiar dacă nu este modul “normal” de a fi, în felul în care percepem noi normalitatea, viața unei persoane autiste poate fi la fel de împlinită și de fericită ca a oricărei alte persoane. Iar dacă suportul vi­ne de la vârste fragede, cu siguranță vor veni și rezultatele. De aceea ne bucurăm atunci când reușim să contribuim într-o măsură oricât de mică la îmbunătățirea vieții acestor copii”, declara domnul Tudose.
De asemenea, reprezentanții firmei Caras –Silvanus Group din Reșița au avut noblețea sufletească de a înnoi și înfrumuseța grupele de activități ale piticilor din Casa Faenza. Ei au oferit o sponsorizare care a constat în dotarea cu mobilier adecvat muncii cu copilul autist în cele 3 grupe de activități ale cen­trului
.
In procesul de stimulare a co­pi­ilor cu tulburare din spectrul au­tist este recomandată utilizarea ru­tinei zilnice în activități structurate astfel încât acesta să ofere pre­dictibilitate și siguranță copilului. Spațiul copilului autist trebuie să fie foarte bine delimitat și structurat, pentru a exista posibilitatea de a efectua activități 1:1, adică copilul și psihopedagogul fără alți stimuli în jur, activități de grup și activități de relaxare.

Dotările efectuate în cadrul Centrului, realizate cu sprijinul spon­sorilor amintiți mai sus, ne sunt de un real folos pentru a atinge obiec­tivele stabilite în cadrul pro­cesului de abilitare al copiilor cu tul­burare din spectrul autist.

Pe acesta cale dorim să mul­țu­mim în egală măsură tuturor pentru sprijinul acordat prin intermediul donațiilor efectuate.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 03.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13836016