Casa Faenza – bilanț la final de congres
În perioada 14 -17 mai 2003, la Timișoara, s-a desfășurat cel de-al IV-lea Congres Național de Psihiatrie și Neurologie a Copilului și Adolescentului cu Participare Internațională și cea de-a 26-a Conferință Națională, organizate de Clinica de Psihiatrie și Neurologie a Copilului și Adolescentului din Timișoara și Societatea de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România, în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara și Asociația  „Casa Faenza”. Organizatorul congresului a fost profesor dr. Tiberiu Mircea. Tema congresului a fost „Autismul infantil” - perspective psihiatrice, neurologice, psihologice și comunitare.
Deschiderea oficială a congresului a avut loc la Opera din Timișoara, în prezența viceprimarului Adrian Orza, deoarece congresul a prezentat o realizare a înfrățirii dintre Primăria Timișoara și Primăria orașului Faenza și Comitetul de prietenie Faenza - Timișoara și anume „Casa Faenza”, prima instituție de tip comunitar din România.

Aceasta a constituit obiectul unei sesiuni distincte în cadrul Congresului ce s-a desfășurat în data de 16.05, între orele 15,00 -19,00, la „Casa Faenza”- Centrul Comunitar pentru Copii Autiști din Timisoara, Aleea Sănătății nr.5. Aceasta sesiune  a avut ca scop, pe de-o parte, să facă cunoscută inițiativa Primăriei Timișoara de a implementa cel mai modern tip de serviciu social și anume, cel comunitar, și  pe de altă parte, promovarea programului de abilitare a copilului autist, program susținut financiar integral de Primăria Timișoara.

Asociația noastră are ca scop abilitarea și integrarea sociala a copiilor cu sindrom autist, punându-se accentul pe importanța intervenției precoce, motiv pentru care a fost considerată unul dintre punctele centrale ale Congresului. Participarea unor personalități marcante în psihiatria copilului și adolescentului, pe plan internațional, prof. dr. Helmut Remschmidt și prof. dr. Fritz Poustka, a  dat nivelul profesional al întrunirii prin existenta modelelor europene.  
Această inițiativă a fost apreciată și de specialiștii din țară: dr. Rodica Urziceanu, d-na  M. Crisu, reprezentante ale celor doua centre pentru copii autiști (unul ambulatoriu și altul de zi ) existente în București, fiind impresionați de metodele de lucru utilizate în abordarea copilului autist și de deschiderea Primăriei Timișoara, unica primărie din România care face acest lucru.
O imagine concludentă despre serviciile oferite de Centrul „Casa Faenza”a fost oferită, în data de 15 mai, în plenul Congresului și prin filmul de prezentare – CASA FAENZA, cea mai noua realizare a echipei multidisciplinare, film de specialitate finanțat de către Uniunea Europeană. Filmul a constituit o provocare pentru toți medicii psihiatri de copii, neurologi pediatri,  psihologi, asistenți sociali, psihologi - defectologi, kinetoterapeuți veniți din toată țara.
Casa Faenza

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13408872