Mare aniversare la Centul de Zi pentru Persoane Vârstnice

De Ziua Sfântului Valentin, pe 14 feb­ruarie, la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice al Primăriei Timișoara, a avut loc festivitatea de sărbătorire a aniver­sa­ților lunii februarie. Este vorba despre Ma­ria Ilici, Veronica Lepădat și Elisabeta Tockacs. 

Sărbătorirea celor care își aniver­sează ziua de naștere a devenit deja o tra­diție în Centru, organizându-se lunar câ­te  o întâlnire festivă pentru marcarea mo­mentului.

Aflat la sărbătorire, viceprimarul Adrian Orza le-a arătat celor 20 de vârst­nici din Centru de Zi cum funcționează sis­temul de telealarmare recent achi­ziționat din Franța.

Este vorba despre un sistem informatizat, de monitorizare la domiciliu a persoanelor vârstnice, care va fi dat în folosință în luna martie.

A avut loc și concursul pentru angajarea celor patru persoane care vor lucra la acest nou serviciu, iar la finalul acestei luni va sosi din Franța, de la firma de la care a fost achiziționat sistemul, specialiști care să-l instaleze și să instruiască personalul care va lucra aici.

Sistemul de telealarmare este o premieră pentru România, iar în prima fază vor benefecia de el 60 de vârstnici aflați în evidențele serviciului de îngrijire la domiciliu, al Primâriei Timișoara. Sistemul constă dintr-un buton atașat la un lănțișor sau o brățară, pe care bătrânul o poartă tot timpul. La telefon se instalează un aparat, cu ajutorul căruia, în caz că apare o urgență: medicală, un accident - iar persoana în cauză nu poate ajunge la telefon, printr-o simplă apăsare a medalionului se formează automat numărul de telefon al Serviciul pentru Protecție Socială - Comunitară.

Pe computerul aflat la sediul Serviciului se vor afișa datele respectivei persoane. Există și un microbuz care permite ca, în cel mai scurt timp, o persoană să se poată deplasa la domiciliul persoanei în vârstă, pentru a-i acorda ajutorul necesar. Serviciul va funcționa 24 de ore, din 24.

Pe lângă ajutorul pe care acest sistem îl oferă persoanelor vârstnice, el le dă încrederea necesară pentru a continua să ducă o viață normală, în propriile case, știind că în caz că li se întâmplă ceva, pot cere imediat ajutor, printr-o simplă apăsare a butonului.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13771231