Dublu centenar la Timișoara și Târgoviște

În data de 13 martie, la Centrul Militar Timișoara, printre mulți generali și ofițeri ai Armatei Române, și cu o zi în avans, s-a desfășurat o emoționantă ceremonie a cărui erou principal a fost generalul (r) de brigadă Mircea C. Tomescu, veteran și rănit în război. 

Ceremonia a fost prilejuită de împlinirea, în 14 martie, a vârstei de 100 de ani, de către generalul Tomescu.

Vizibil emoționat, generalul Tomescu a subliniat în cuvântul său că toate suferințele îndurate de-a lungul vieții au pălit în fața acestui moment aniversar.

Prezent la manifestări, viceprimarul Adrian Orza i-a înmânat distinsului general o diplomă și insigna orașului Timișoara, în semn de prețuire a cetățenilor orașului nostru.

Destinul generalului Tomescu poate fi sintetizat astfel: a fost rănit pe frontul din Cehoslovacia, decorat „Cavaler al Ordinului Mihai Viteazul”, dat afară din armată după instaurarea regimului comunist, condamnat la 5 ani de muncă silnică, pentru înaltă trădare. Cu toate că a fost absolvent al Școlii Militare, fiind ofițer de carieră, după ieșirea din pușcărie a fost trimis pe șantier, ca muncitor necalificat, unde a lucrat până la pensionare.

Ceremonia de ieri a fost un bun prilej de sărbătorire, în avans cu câteva luni, și a camaradului generalului Tomescu, și anume generalul de divizie (r) Ioan Palde, veteran și invalid de război, care pe data de 14 septembrie 2006 va împlini vârsta de 100 de ani și care în momentul de față locuiește în Târgoviște.

La mulți ani, domnilor generali!

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662161