Reacție la raportul MDRI

Timișoara 11 mai. În raportul „Suferințe ascunse: Izolarea și abuzul la care sunt supuși nou născuții și copiii cu dizabilități din România” lansat în data de 10 mai de Mental Disability Rights International (MDRI)  la  pag 30 - capitolul III, partea B - este prezentată Fundația „Pentru Voi”, ca model de bună practică în programe comunitare pentru adulții cu dizabilități intelectuale. 

În legătura cu această pre­zen­tare, sunt absolut necesare ur­mă­toarele precizări:

  • Serviciile noastre sociale sunt rezultatul unui parteneriat public-privat între Fundația „Pentru Voi” și Primăria Timișoara, conform con­ven­ției de colaborare cu Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Costurile de funcționare  sunt asi­gurate din bugetul local al muni­cipiului Timi­șoara, iar clădirile și do­tarea materială aparțin Fundației Pentru Voi fiind obținute în cea mai mare parte din finanțări externe (în special fonduri olandeze și ale Uniunii Europene).
  • Contribuția Consiliului Local și a Primăriei Timișoara la buna funcționare a serviciilor noastre este esențială și indispensabilă.
  • În legătură cu cazul prezentat în raport, al familiei cu doi copii cu dizabilități, asistența socială care vizitează în mod regulat familia este plătită de la bugetul local, iar ajutorul material acordat familiei provine de la un donator olandez privat.
  • Considerăm că ar fi „fair play” ca aceste precizări să fie incluse în Raport, recunoscându-se meritele reale ale autorităților locale și ale comunității timișorene, fără al căror suport constant nu s-ar fi putut dez­volta serviciile inițiate de Fundația „Pentru Voi”.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662207