Înscrieri pentru Centrul de Zi

Centrul de zi pentru persoane vârstnice, „Sfinții Constantin și Elena”, de pe str. Telegrafului nr. 8 continuă înscrierile pentru cei care doritori, informații de luni până vineri între 9-14, la telefon 286.487.

Capacitatea centrului este de 30 de persoane, în prezent beneficiind de serviciile acestui centru 20 de persoane vârstnice. Cei care doresc să se înscrie la acest centru de zi trebuie să îndeplinească anumite condiții de eligibilitate: să aibă domiciliul în Timișoara, să nu sufere de boli contagioase sau psihice care ar putea afecta integritatea celorlalte persoane, să aibă vârsta legală de pensionare sau să fie în pensie de boală, să rezulte în urma evaluării riscul de marginalizare și să fie identificată ca nevoie principală includerea în activități de socializare, să nu fie încadrat în gradul de dependentă IA, IB, IC conform Grilei Naționale de Evaluare a Nevoilor Persoanelor Vârstnice.

Persoanele vârstnice care au primit aprobarea în urma evaluării pentru a frecventa centrul de zi participă zilnic la activități, de luni până vineri de la ora 8.00 - 14.00. Activitățile și serviciile asigurate din cadrul centrului sunt: activități practice, auto-gospodărire, lucru manual, citirea presei, urmărirea programelor la radio sau TV, jocuri de scrabble, rummy, șah, discuții de grup, vizionarea de spectacole organizate de parteneri, vizite la muzeu, participarea la spectacole de teatru și concerte simfonice, serate dansante, concursuri distractive, sărbătorirea zilelor de naștere și a celor onomastice, excursii; îndrumare și consiliere psihologică, socială, juridică, servicii de kinetoterapie.

Sponsori

Pentru buna desfășurare a activității, în cadrul Centrului de Zi, suntem sprijiniți de către firme și instituții din Timișoara. Pentru a asigura beneficiarilor noștri con-fort, bună dispoziție, gustări și diverse produse: Fabrica de Bere Timișoreana ne-a sponsorizat cu mobilierul din sala de activități a persoanelor vârstnice, Poliția de Frontieră a achiziționat un frigider și un CD player, UPC i-a bucurat  pe bătrâni cu un televizor și semnal CATV, sărbătorile lunare sunt realizate cu sprijinul Cofetăriei Codrina, ProCredit Bank, Pepsi, SC Com Ipas SRL, gustarea o putem oferi datorită firmelor S.C. Fornetti Romania SRL și S.C. Prospero SRL care ne sunt alături de  peste trei luni.

Am putut oferi produse pentru igienă cu ajutorul firmei Procter and Gamble. Bucurie a mai adus în centrul nostru și preotul Horia Târu care a adus cafea, suc, dulciuri și fructe.

Acte necesare pentru înscriere

Cei care doresc să se înscrie în Centrul de zi trebuie să prezinte:

  • cerere tip;
  • copie după actul  de identitate;
  • copie după cuponul de pensie;
  • aviz epidemiologic de la medicul de familie;
  • rezultatul radiografiei pulmonare;
  • adeverință de la consult psihiatric;
  • adeverință de la medicul de familie care să cuprindă: diagnosticele persoanei împreună cu specificarea „apt sau neapt pentru frecventarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice” și recomandarea pentru includerea în programul de kinetoterapie.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13766681