"Casa mea. Timpul meu. Viața mea."

În prezența primarului Gheorghe Ciuhandu și a viceprimarului Adrian Orza, a fost dată în folosință cea de-a patra locuință protejată a Fundației Pentru Voi - DORA.

Apartamentul e situat pe strada Ion Slavici și găzduiește trei tinere cu dizabilități de dezvoltare. Locuința protejată DORA, așa cum este ea numită, face parte din proiectul "Casa mea. Timpul meu. Viața mea." și în vederea achiziționării și dotării, Fundația Pentru Voi a beneficiat de sprijinul financiar al Autorității Naționale pentru Persoane cu Handicap și al Institutului pentru o Societate Deschisă Budapesta.  

Laila Onu (centru), director executiv "Pentru Voi", încadrată de două dintre beneficiarele locuințe

În cadrul aceluiași proiect, au fost angajate 15 persoane cu dizabilități de dezvoltare și 17 au fost înscrise la cursuri de specializare pentru diverse meserii (curs de brutar, curs de canto, curs de calculatoare, curs de ospătar). Pe parcursul proiectului s-au organizat patru sesiuni lunare ale clubului de muncă la care au fost invitate pentru discuții toate persoanele angajate.

S-a organizat un seminar cu tema "Angajarea asistată - proceduri de lucru, provocări și perspective" în cadrul căruia au fost instruiți 25 de lucrători în domeniu, din întreaga țară, de către specialiștii Pentru Voi.

De asemenea, s-a tipărit și diseminat broșura "Angajarea în muncă asistată", un ghid care include informații teoretice și practice bazate pe experiența Fundației Pentru Voi în angajarea persoanelor cu dizabilități. Broșura se găsește pe www.pentruvoi.ro.

Fundația Pentru Voi

În prezent Fundația Pentru Voi are 130 de beneficiari, adulți cu dizabilități de dezvoltare și familiile lor. Serviciile sociale sunt furnizate prin intermediul Centrului de Zi „Pentru Voi” cu locuințe protejate care este un parteneriat public-privat cu Consiliul Local Timișoara și este finanțat de bugetul local.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 03.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13836006