Aniversarea celor longevivi

Finalul de an înseamnă și o nouă festivitate de sărbătorire a celor mai vârstnici timișoreni, care se întâlnesc, joi 21 decembrie 2006 la Primăria Timișoara pentru a fi serbați.

Este vorba despre persoanele de peste 90 de ani și a cuplurilor cu mai mult de 50 de ani de căsătorie, care au avut astfel de aniversări în perioada lunilor august - decembrie 2006, și care s-au înscris în acest sens, la Serviciul pentru Protecția Socială a Persoanelor Vârstnice, din cadrul Direcției de Asistență Socială Comunitară.

Câteva zeci de „seniori” vor fi serbați de viceprimarul Adrian Orza. Aceasta este cea de-a doua aniversare de anul acesta, prima având loc în luna august, în apropierea Zilei Timișoarei și a reunit 21 de persoane cu vârsta de peste 90 de ani și 32 de cupluri cu peste 50 de ani de căsătorie. Și la această aniversare vor participa peste 100 de persoane, câteva chiar trecute de venerabila vârstă de 100 de ani.

Chiar dacă aniversarea este una mai degrabă simbolică, mesajul care se dorește a fi transmis este că vârsta senectuții trebuie să se bucure de aprecierea și recunoașterea noastră. Bineînțeles, tuturor un călduros: „La mulți ani!”

Tradiția continua

Municipalitatea timișoreană își dorește să transforme serbarea celor mai longevive persoane și cupluri din oraș, într-o tradiție. Astfel, începând de anul trecut, a început, ca rezultat al colaborării cu orașul înfrățit Mulhouse să-i sărbătorească pe cei mai longevivi cetățeni ai orașului. Sărbătorirea persoanelor vârstnice continuă și anul viitor, cei interesați sunt rugați să se înscrie la telefonul 490286, Serviciul pentru Protecția Socială a Persoanelor Vârstnice, de pe Calea Lipovei nr. 44.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13848607