Sprijin pentru bebeluși

Mamele care au în îngrijire nou-născuți beneficiază de diferite stimulente sociale. Care sunt acestea, dar și ce acte sunt necesare pentru obținerea acestora aflați în materialul de mai jos.

Alocația pentru copiii nou-născuți

Mamele au dreptul la o alocație pentru fiecare dintre primii patru copii născuți vii, în cuantum de 195 lei. Aceasta se acordă o singură dată pentru fiecare copil născut viu, în termen de maximum 12 luni de la nașterea copilului.

Acte necesare:

 • cerere tip care se completează de către mamă în momentul depunerii actelor;
 • certificat de naștere (copie și original) al copilului nou-născut;
 • carte de identitate a mamei (copie și original);
 • certificat de naștere (copie și original) în cazul în care există și alți copii;
 • în cazul în care mama este divorțată, copie după sentința de divorț;
 • copie după certificatul de căsătorie, după caz.

Actele se depun la sediul Direcției de Asistență Socială Comunitară, B-dul. Regele Carol I nr. 10, tel/fax. 22.05.83, plata alocației efectuându-se la casierie, după un program care se comunică la data depunerii actelor. Persoană de contact: Inculescu Doina.

Trusoul pentru nou-născuți

Pentru copiii născuți în perioada ianuarie-mai 2007 se acordă con-travaloarea în lei a trusoului pentru nou-născuți. Cererea de acordare se depune până cel târziu la data de 15 iunie 2007. Cuantumul contravalorii  trusoului este de 150 lei.

Acte necesare:

 • Cerere tip, care se completează în momentul depunerii actelor;
 • copia certificatului de naștere;
 • declarația pe propria răspundere a persoanei care semnează cererea că nu a solicitat acest drept în altă localitate;
 • copie după cartea de identitate a părintelui;
 • hotărâre judecătorească de încredințare a copilului, în cazul în care acesta este încredințat spre creștere și educare;
 • împuternicire notarială, dacă este cazul.

Actele se depun la Serviciul pentru Protecția Copilului și Familiei, str. Platanilor nr.2, tel/fax 214.572, persoană de contact: Tămășesc Adina

Lapte praf

Laptele praf pentru sugari se acordă gratuit, pe bază de prescripție medicală eliberată de medicul de familie, numai pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern și care se încadrează în următoarele criterii:

 1. cu mame care prezintă contraindicații ale alăptării (boli grave);
 2. copii sănătoși la care se constată o creștere nesatisfăcătoare (sub limita inferioară a normalului vârstei), datorită absenței sau insuficienței cantitative a laptelui matern.
 3. copil adoptat sau aflat în familie de plasament;
 4. cu mamă decedată.

Prescripția medicală pentru acordarea laptelui praf are valabilitate pentru luna în curs. Laptele praf se eliberează numai pe baza rețetelor întocmite de medicul de familie, care stabilește dreptul nou-născutului de a beneficia de  laptele praf. Laptele praf care nu a fost ridicat într-o lună nu se reportează luna următoare. Prescrierea laptelui praf pentru sugari se realizează fără a se condiționa dovedirea calității de asigurat a părinților copiilor.

Acte necesare:

 • Actul de identitate al unui părinte;
 • Certificatul de naștere al copilului;
 • Rețetă în dublu exemplar, eliberată de medicul de familie, numai pentru luna în curs.

Distribuirea laptelui praf se desfășoară la sediul Serviciului pentru Protecția Copilului și Familiei, Str. Platanilor nr.2, tel/fax 214.572. Persoană de contact: Cifor Claudia.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662405