Reorganizarea Centrului de Tranzit pentru Minori „Sf. Nicolae”

Pentru asigurarea de servicii de calitate, la standarde europene
 
În decembrie 1996 s-a înființat prin Hotărâre de Consiliu Local – Centrul de Tranzit pentru Minori „Sf. Nicolae”, reprezentând primul centru de zi destinat reinserției sociale a copiilor străzii din Timișoara. Centrul a fost amenajat într-un imobil situat în str. Cooperației nr. 5 și avea op capacitate de 15 locuri. Inițial Centrul a funcționat ca și centru de zi, răspunzând unor nevoi de urgență ale copiilor: igienă, hrană, îmbrăcăminte. După câteva luni de funcționare s-a constatat că activitatea este insuficientă, comparativ cu nevoile copiilor străzii și atingerea scopului propus: reinserția acestora. De aceea, Centrul și-a mărit capacitatea la 20 de locuri și s-a transformat în Centru de Tranzit, diversificându-și gama serviciilor oferite copiilor străzii: asistență medicală, adăpost temporar, cursuri de alfabetizare, activități cultural – educative și sportive, precum și terapii de recuperare pentru copii. Echipa, care lucrează în acest moment în Centru, este formată din personal de specialitate: șef centru – asistent social, un asistent social, un psiholog, trei educatori, un asistent medical, precum și personal de deservire.

Acum, a venit timpul să reorganizăm activitatea Centrului de Tranzit pentru Minori „Sfântul Nicolae” și să facem mai mult pentru acești copii. De aceea, am contactat Asociația Sinergii, organizație neguvernamentală care se ocupă de asistența socială a familiei în dificultate, prin programul Centrul de consiliere părinte – copil, tocmai pentru a completa serviciile de asistență socială pentru copii, cu cele pentru familiile lor.

De asemenea, referitor la spațiul fizic în care Centrul de Tranzit pentru Minori „Sf. Nicolae” își desfășoară în prezent activitatea este insuficient și împărțirea imobilului nu răspunde nevoilor funcționale pentru desfășurarea în condiții optime a activităților necesare. Centrul își propune mărirea capacității de la 20 la 25 de locuri, băieți și fete, ceea ce impune crearea unui spațiu funcțional optim prin mansardarea imobilului din str. Platanilor nr. 2, aflat în proprietatea Consiliului Local Timișoara. Acest lucru se va realiza în cursul acestui an, datorită finanțării primite prin proiectele Ministerului Dezvoltării și Prognozei.

Copiilor li se vor oferi, pe lângă adăpost, hrană și îmbrăcăminte, asistență medicală și igienă, și integrarea lor școlară. De asemenea, se vor organiza activități educative și sportive, terapii de recuperare, consiliere parentală, și cursuri de „școală a părinților”.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397340