"Primul perete care ne apropie"

Se promovează conceptul de viață în comunitate pentru adulții cu dizabilități. Fundația “Pentru Voi” și asociația non-profit “Habitat for Humanity” România au organizat lansarea publică a construcției primei locuințe protejate pentru adulți cu dizabilități intelectuale severe din vestul țării. Evenimentul a avut loc pe strada Anton Bacalbașa nr. 65 B (zona Freidorf, lânga Centrul de zi “Ladislau Tacsi”).  Primarul Gheorghe Ciuhandu a lăsat pentru câteva momente activitățile zilnice de la birou și a lucrat alături de voluntarii implicați în construirea clădirii, ajutând la ridicarea primului perete. Proiectul promovează conceptul de viață în comunitate pentru adulții cu dizabilități intelectuale severe considerați “excluși între excluși” și lansează timișorenilor invitația de a se implica ca voluntari la ridicarea locuinței. Construcția cu suprafața locuibilă de 170 mp este proiectată special pentru nevoile celor cinci beneficiari și va avea cinci dormitoare individuale, o bucătărie, o cameră de zi și două băi dotate cu echipament special.

Teren concesionat

Totodată, această locuință va demonstra că și persoanele cu dizabilități intelectuale severe pot trăi în mijlocul semenilor lor, fără a fi segregați în instituții în care deseori sunt private de drepturi fundamentale. Proiectul este finanțat de Inițiativa pentru Sănătate Mentală a Institutului pentru o Societate Deschisă Budapesta, Asociația “Habitat for Humanity” și se desfășoară în parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Timișoara care a concesionat terenul.Fundația “ Pentru Voi“ este o organizație neguvernamentală care oferă servicii comunitare în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara și militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Misiunea sa este de promovare a unei politici sociale bazate pe respectarea drepturilor omului, a Convenției ONU privind Drepturile Persoanele cu Dizabilități. Se mizează pe incluziunea bazată pe credința că toți oamenii sunt egali și trebuie respectați și valorizați. Scopul fundației este creșterea calității vieții pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, beneficiari fiind 150 de persoane adulte și familiile lor.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13661809