Biroul Social de Autoadministrare - O inițiativă în sprijinul tinerilor dezinstituționalizați
hubertHubert are aproape un anișor. E un copil vioi, curios și nerăbdător să cunoască lumea din jurul lui. Vesel și sănătos, acasă la el. Părinții lui nu au fost așa de norocoși ca el. Manuela și Robi, mama și tata lui Hubert sunt doi tineri proveniți din Casa de Copii. Din 2000, ei stau în Centrul social de locuințe protejate, de pe strada Polonă, fiind beneficiarii unui program finanțat de Uniunea Europeană. Alături de ei, mai locuiesc încă 11 tineri.

În curând, încă 12 vor veni în Centru. Toți proveniți de la Casa Copilului.

 Pentru sprijinirea integrării economice, sociale și educaționale a acestor tineri, și a altora ca ei, a fost amenajat un Birou social de autoadministrare a centrului, situat în strada Polonă nr. 2, bloc C5, ap. 10, care s-a deschis în data de 11 septembrie 2003. Acest birou are menirea să monitorizeze, să îndrume și să acompanieze tinerii dezinstituționalizați, beneficiari ai locuințelor sociale din strada Polonă.

Inaugurarea Biroului face parte din proiectul „Centrul social de locuințe protejate pentru integrarea socială, educațională și economică a tinerilor dezinstiționalizați”, în valoare de 39.150 de euro, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Dezvoltarea Societății Civile 2000 și implementat de Clubul Femeilor creștin – Democrate din Banat, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara.

Beneficiarii locuințelor protejate sunt tineri proveniți din centrele de plasament ale județului Timiș, înscriși pe listele Primăriei Timișoara pentru a obține o locuință socială. Selecția lor s-a realizat pe baza analizei testelor aplicate, a discuțiilor purtate cu ei, a dorinței de a se implica în activitățile proiectului.

În momentul de față sunt selectați 11 tineri din cei 45 înscriși în proiect. Cele șase locuințe protejate care fac obiectul proiectului, se vor da în folosință în luna octombrie. Existența unui Birou social în imediata vecinătate a locuințelor protejate va contribui la rezolvarea rapidă și eficientă a problemelor cu care se confruntă tinerii dezinstituționalizați.

În aceeași direcție de sprijinire a tinerilor dezinstituționalizați se înscrie și organizarea, în perioada 12 – 13.09 a seminarului de instruire cu tema „În căutarea unui loc de muncă”. Seminarul a avut ca scop acomodarea tinerilor cu problematica legată de locurile de muncă: accesare, păstrare, cunoașterea legislației în domeniu, avantajele muncii legale, riscurile muncii la negru.  

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662236