Fundația „Pentru Voi”
Furnizează servicii unui număr de 110 adulți cu dizabilități intelectuale, fiind singurul asemenea serviciu din Timișoara, destinat exclusiv adulților; pentru comparație, în Timișoara există cinci servicii diferite pentru copii cu dizabilități intelectuale, de care beneficiază aproximativ 600 de copii.

Aceeași situație se regăsește și la nivel național - serviciile inclusive au fost dezvoltate în special pentru copii; adulții cu dizabilități intelectuale au fost neglijați, ei sunt discriminați, atât economic cât și social, fără nici o șansă de a se integra în societate, iar unul din motive este lipsa serviciilor adecvate. 

Tocmai din acest motiv avem o lungă listă de așteptare pentru admiterea în centru (în prezent 25 de persoane, unele așteaptă din 2001). Majoritatea lor sunt persoane cu dizabilități severe sau asociate. Serviciile oferite de „Pentru Voi” sunt pliate pe nevoile individuale ale fiecărui beneficiar, în grupe de lucru (trei ateliere) și două grupe nelucrative. Centrul „Pentru Voi” are de asemenea o grădina cu o seră, unde utilizatorii de servicii învață grădinărit. Noi nu putem accepta noi beneficiari din lipsă de spațiu; cu toate acestea am găsit o soluție pe termen scurt, prin înființarea unei grupe de după-masă, de care vor beneficia zece persoane cu handicap sever și/sau tulburări de comportament. Activitățile din această grupă (terapie prin muzică, art-terapie - pictură, modelaj -, psihomotricitate, relaxare și stimulare multi-senzorială) se vor desfășura tot după un plan individualizat, în fiecare zi de luni, între orele 15,00 și 19,00. ªi acestor beneficiari li se asigură, în mod gratuit, transportul de la domiciliu la centru.

Pentru a putea crește numărul de beneficiari ai serviciilor noastre, pe termen lung, soluția evidentă este înființarea unui nou centru. Pentru moment însă, singura posibilitate de a crea noi locuri este să găsim de lucru în oraș pentru beneficiarii atelierelor din cadrul centrului de zi, astfel încât să eliberăm spațiu din actuala clădire. 

Din 1 noiembrie activitățile în grădina centrului vor înceta; pentru a putea oferi eficient servicii, în limitele spațiului de care dispunem, ar fi foarte important să  găsim de lucru în oraș celor zece beneficiari - grădinari profesioniști -, în cadrul unor organizații care desfășoară activități în sere încălzite. Posibilitatea unei colaborări în afara centrului ne-ar fi de mare ajutor și rugăm persoanele interesate de oferta noastră să ne contacteze (tel.: 228 062, e-mail:
pentruvoi@pentruvoi.ro), pentru a încheia un contract între acestea și centrul Pentru Voi. Vom asigura noi, prin mijloacele proprii, transportul beneficiarilor, iar descongestionarea centrului va duce la creșterea calității serviciilor oferite tuturor beneficiarilor.    
 
Laila ONU
Director executiv
 
Timișoara 300523, Str. Ioan Slavici nr. 47
Tel.0256 – 22 80 62;
Fax. 0256 - 22 84 73
E-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro
Web: www.pentruvoi.ro
 
 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662346