Educație Civică Comunitară
Seniorii se implică în organizarea mai multor evenimente din viața urbei, împreună cu generațiile mai tinere.
În cadrul pro­­­­iectului “Edu­cație Civică Comunitară 2007-2013”, derulat între Asociația Seniorilor din Timișoara și diferite școli și gradinițe, în decursul lunii iunie, au avut loc două evenimente semnificative.
Primul eveniment s-a desfășurat la 1 iunie 2010, când, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, s-a vernisat o expoziție de desene, picturi și colaje la Atelierul de Urbanism al Primăriei Timișoara. Au expus copiii de la Grădinița Poștei, Școala Gen. nr. 2 și liceele: Calderon, Gr. Moisil, Carmen Silva și F.S. Nitti. La această manifestare au participat elevi și profesori din școlile menționate, membri ASMT și președintele de onoare al ASMT, dna Maria Grapini, care prin cuvintele rostite a căutat să încurajeze acest gen de acțiuni ale tinerilor. Deoarece una dintre temele expoziției a fost “Trandafirul - simbol, legendă și tradiție a orașelor Timișoara și Portland”, elevele Enache Lavinia, președinta Asociației Amicii Rozelor Generația Tânără, și Anton Bianca, vicepreședinta aceleiași asociații, au adus la cunoștința celor prezenți numărul trandafirilor plan­tați în școlile lor și modul cum sunt îngrijiți. Cu această ocazie mulți tineri au expus portrete de copii, trandafiri sau fotografii ale unor mo­numente interesante din orașul nostru. La sfârșit au fost premiate cele mai frumoase lucrări expuse cu diplome, cărți, tricouri și un tort deosebit.


 
ASMT dorește sa mulțumească sponsorilor care au contribuit la reușita deplină a acestei manifestări: Agenda Culturală Timiș 2010, Pasmatex S.A. și Cofetăria Restaurant Casa cu Flori.
Al doilea eveniment s-a derulat în localitatea Mândruloc, la data de 5 iunie, unde ASMT și copiii participanți la proiectul amintit mai sus s-au bucurat de invitația ma­nagerului Fundației Eutopia Gardens Mall Arad, dna Aurora Mihaela Buzatu, motiv pentru care îi mulțumim.
Acțiunea a vizat vizitarea parcului privat cu trandafiri din Mândruloc și totodată participarea la o manifestare artistică ce s-a produs în același loc.
Cu această ocazie s-a organizat un spectacol susținut de tineri din Arad, un cvartet al Filarmonicii Arad și de elevi din Timișoara, de la liceele F.S. Nitti și Calderon, care au prezentat o scenetă cu subiect ecologic. Eleva Mădălina Roșu de la Liceul Carmen Silva din Timișoara a interpretat cântece populare din Banat și a recitat o poezie în grai bănățean.

Adriana Mocanu
Consiliul Seniorilor
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13771380