Asistență socială redusă în instituții.
A fost trimisă o scrisoare deschisă împotriva reducerii cu 20% a cheltuielilor cu hrana în instituțiile publice de asistență social.

70 de organizații din întreaga țară au semnat împotriva reducerii cu 20% a cheltuielilor cu hrana persoanelor din instituțiile publice de asistență so­cială.
Fundația “Pentru Voi”, Institutul pentru Politici Publice și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile au lansat o scrisoare deschisă referitoare la OUG nr. 55/23.06.2010 privind consecințele aplicării reducerii cu 20% a cheltuielilor cu hrana persoanelor din instituțiile publice de asistență socială, prin care se cere Domnului Prim-Ministru Emil Boc adăugarea la excepțiile prevederilor alin (1) și a cheltuielilor cu hrana persoanelor din instituțiile publice de asistență socială și din unitățile de învățământ special.
Conform Articolul III, “fac excepție de la prevederile alin. (1) cheltuielile pentru transmiterea pensiilor și altor forme de asistență socială, precum și pentru plata serviciilor medicale, me­dicamente, dispozitive medicale și materiale sanitare, reparațiile și rea­bilitările pentru școli și hrana per­soanelor private de libertate”.
În articolul citat se face excepție de la reducerea cu 20% doar pentru “hrana persoanelor private de libertate”, discriminându-se alte categorii asis­tate social, precum persoanele cu di­zabilități.
Reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri si servicii, adăugată la di­minuările de alocări bugetare operate la începutul acestui an, pun în pericol dreptul fundamental la hrană și la să­nătate, sau chiar viața a persoanelor cu dizabilități din instituții, arată semnatarii scrisorii.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651492