Casa Faenza - O poveste adevãratã
„E.M. este o fetiță în vârstă de cinci ani, bolnavă de autism. Povestea ei este destul de tristă, dar nu mai are rost să amintesc ceea ce a fost. Ea frecventează centrul „Casa Faenza”de un an. Este o fetiță micuță și foarte energică, cu ochi negri și expresivi. Acum este un copil fericit – cu doi părinți extraordinari, care se implică foarte mult în programul de recuperare al copilului. După un an de muncă – rezultatele au început să apară. Poate ceea ce pentru o persoană care nu cunoaște ce înseamnă un copil cu autism, un gest mărunt al copilului nu înseamnă nimic, pentru noi înseamnă totul.

De curând a început să facă multe lucruri care ne surprind și pe noi. Din fetița care nu știa mai nimic în urmă cu un an, acum știe să asculte ceea ce i se spune și chiar să facă ceea ce i se cere. ªtie când sunt supărată pe ea și știe când este momentul potrivit pentru a-mi da un pupic în semn de „îmi pare rău”.

Cu toate că munca cu acești copii nu este de loc ușoară, tocmai acele gesturi mărunte ale copilului ne dau puterea de a merge mai departe și de a învinge tristețea acestui sindrom.”  

Congres Internațional
Directorul Asociației Casa Faenza Ioana Guția a participat în perioada 14 – 16 noiembrie 2003 la cel de-al 7 Congres Internațional Autism – Europa, care a avut loc la Lisabona. La acest congres s-a concluzionat că nu există un tratament clar definit pentru copiii autiști, însă este foarte importantă evaluarea corectă a abilităților și capacităților copilului. Această evaluare a copilului reprezintă baza de plecare pentru stabilire a unei terapii adecvate copilului.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13677701