Reducerea victimelor accidentelor rutiere
La data de 30 octombrie 2007, Primăria Timișoara a aderat la Carta Europeană pentru Siguranța Rutieră. Documentul asumat de Timișoara prevedea luarea unor măsuri pentru următorii ani în vederea asigurării unei siguranțe rutiere sporite în oraș și a reducerii numărului de accidente.
Atunci, Primăria Timișoara se angaja:
  • să semaforizeze sau să reorganizeze sub formă de girație 15 intersecții;
  • să creeze 20 de treceri de pietoni;
  • să semnalizeze trecerile existente cu lumini intermitente;
  • să reabiliteze arterele principale de penetrare în oraș (50 km de drum).
Ce s-a realizat?
La trei ani de la intrarea orașului Timișoara în programul respectiv, ne putem lăuda cu rezultate deosebite. Punctele asumate de Timișoara prin semnarea Cartei Europene pentru Siguranța Rutieră nu numai că au fost realizate, dar chiar depășite.
Astfel, realizările municipalității timișorene pe subiectele prevăzute de Carta Europeană pentru Siguranța Rutieră se concretizează în 19 intersecții semaforizate și girații noi, montarea a 75 de indicatoare luminoase intermitente care semnalizează trecerile de pietoni, realizarea a patru noi treceri de pietoni semaforizate, amenajarea a opt intersecții, lucrări de investiții sau de reparații la 198 de kilometri de drum și realizarea a 59 de kilometri de piste pentru bicicliști.

Numărul de accidente este în scădere
Iar rezultatul îndeplinirii acestor angajamente este vizibil în scăderea drastică a numărului de accidente și, ceea ce este cel  mai important, a numărului de victime.
Astfel, în timp ce România este pe primul loc în Uniunea Europeană în topul accidentelor rutiere soldate cu decedați (13 morți/an/100.000 de locuitori), numărul accidentelor în Timișoara a scăzut de la an la an.
Astfel, în cursul anului 2010, numărul accidentelor de circulație cu urmări grave în Timișoara a fost de 109 (în scădere cu 29 față de anul precedent), numărul de răniți grav a fost de 104 (în scădere cu 29), iar numărul de decedați a fost 15 (în scădere cu 2 față de anul trecut, și cu mult sub media pe țară în România).
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662394