Soluții de la Nottingham pentru îmbunătățirea traficului
În aceste zile au fost prezenți la Timișoara trei experți din orașul înfrățit Nottingham: Matthew Tucker - expert în trafic; Richard Flisher - expert în urbanism și arhitectură și Jon Phipps - expert în urbanism și reabilitarea cartierelor istorice. S-a discutat despre îmbunătățirea traficului și dezvoltarea urbană a Timișoarei.
Cei trei specialiști britanici au studiat, pentru patru zile, problemele urbei de pe Bega, încercând să ofere și o serie de prime soluții pentru îmbunătățirea segmentelor deficitare, în primul rând din domeniul traficului rutier. “Am fost impresionați de ce am văzut în Timișoara. Există probleme, ca în orice oraș din lume, însă Timișoara are un mare potențial. Pe viitor, ar putea fi dezvoltate considerabil economia, turismul și cultura”, a explicat Richard Flisher.
Matthew Tucker, specialist în transport și infrastructură, a explicat că, pentru ca traficul din Timișoara să fie decongestionat  în zona centrală trebuie aplicate mai multe strategii.
Cea mai importantă și eficientă este ca transportul în comun să fie concentrat spre centru și în această zonă să fie practicate prețuri mari pentru parcare, în special pentru durate lungi de staționare.
De exemplu, tariful pentru o zi de parcare în centrul orașului Nottingham este de 15 lire sterline, aproximativ 18 euro.
"Cei care au birouri în centru sunt încurajați să folosească tramvaiele sau autobuzele pentru a ajunge la lucru, deoarece în centru sunt concentrate cele mai multe linii de transport în comun.
Pentru cei care lucrează la periferie, unde transportul în comun este mai puțin dezvoltat, și prețul parcării este mai mic", a spus Tucker.
În Nottingham, primăria a realizat parteneriate cu investitorii privați pentru construcția de parcări, profitul obținut din această activitate fiind folosit pentru a dezvolta rețeaua de drumuri și de a înnoi parcul de tramvaie și autobuze.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662185