Ajutor cu o singură apăsare pe buton
Vânzarea spațiilor cu altă destinație Viceprimarul Adrian Orza intenționează să introducă, persoanelor aflate în programul de îngrijire la domiciliu al Primăriei, un sistem de monitorizare la domiciliu al acestora (telealarmă).

Acest sistem constă dintr-o brățară purtată la încheietura mânii de către vârstnici. În caz că o situație de urgență apare: medicală, un accident – iar persoana în cauză nu poate ajunge la telefon, printr-o simplă apăsare a butonului brățării, Serviciul pentru Protecție Socială – Comunitară este imediat anunțat. În acest fel, în cel mai scurt timp, o persoană se poate deplasa la domiciliul persoanei în vârstă, pentru a-i acorda ajutorul necesar.

Pe lângă ajutorul pe care acest sistem îl oferă persoanelor vârstnice, dându-le încrederea necesară pentru a continua să ducă o viață normală, în propriile case, știind că în caz că li se întâmplă ceva, pot cere imediat ajutor, printr-o simplă apăsare a butonului brățării purtate la încheietura mâinii, acest sistem este de ajutor și personalului Serviciului pentru Protecție Socială – Comunitară, pentru că îi dă posibilitatea să fie permanent în contact cu persoanele aflate în evidență.

Cum funcționează telealarma?

  1. Căderea

Să presupunem că o persoană vârstnică cade în grădină. Nu este nimeni în preajma lui, iar el nu are cui să ceară ajutor. De asemenea, are și probleme cardiace.

  1. Cum cere ajutor?

Având brățara la încheietura mâinii noul sistem de telealarmă, apasă pe buton și în mod automat mesajul său ajunge la Serviciul pentru Protecție Socială – Comunitară.

  1. Serviciul este anunțat

Serviciul primește mesajul persoanei, iar în baza de date se află detalii legate despre acesta: nume, adresă, starea medicală.

  1. Sosește ajutorul

O persoană, de la Serviciul pentru Protecție Socială – Comunitară abilitată să ofere ajutor ajunge, în cel mai scurt timp acasă la persoana respectivă. 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409988