Donaþie generoasã din partea unui grup de întreprinzãtori germani în favoarea Centrului de Tranzit pentru Minori „Sf. Nicolae”
Walter Huber este membru executiv pentru Europa de Sud - Est al Grupului Advanced Germania (AS) și manager de proiect al SECCON Security Consulting SRL, o filială a firmei prestatoare de servicii de siguranță și protecție Advanced GmbH, ale cărei standarde de calitate sunt dintre cele mai înalte. Grupul de servicii AS cuprinde în raza sa de acțiune întreaga Germanie și Austrie, de curând, deschizând, alături de Walter Huber, filiala SECCON Security Consulting România.

Condițiile în care trăiesc copiii străzii din România l-au impresionat mult pe omul de afaceri, astfel încât conducerea firmei mai sus menționate a luat inițiativă în acest sens și s-a implicat în favoarea copiilor cu probleme. A fost astfel luată decizia de a sprijini un proiect în Timișoara. Proiectul ales a fost Centrul de tranzit pentru Minori „Sf. Nicolae”.

În consecință, în data de 28.11.03, Edwin C. Grempels, membru în conducerea firmei-mamă și el originar din România, este cel care a adus copiilor de la “Centrul de Tranzit pentru Minori Sf. Nicolae” cu o săptămână înaintea lui Moș Nicolae cadouri și dulciuri. Donația făcută s-a materializat într-un cec în valoare de 6.000 de euro și cadouri pentru copii în valoare de 6.326 de euro.
Acești bani au venit într-un moment cum nu se poate mai propice, ținând cont de faptul că Primăria Timișoara a pierdut în instanță actuala locație în care se află Centrul, cea de pe strada Cooperației nr. 5, iar copiii vor fi mutați într-un nou spațiu, pe strada Platanilor. Însă, acest sediu necesită lucrări de reparații și amenajare.  
În strânsă colaborare cu primarul Gheorghe Ciuhandu, acest proiect a fost inițiat de către partea germană. Donațiile provin de la toate firmele membre ale AS. Împreună cu viceprimarul Adrian Orza, cât și cu directoarea centrului, Rodica Negrea, firma Advanced a întocmit un plan al acțiunilor viitoare. Predarea cecului către responsabilii centrului pentru minori a avut loc vineri, 28. 11.2003, ora 16,30, la Centrul de Tranzit pentru Minori „Sf. Nicolae”, de pe strada Cooperației nr. 5.  
Ca planuri de viitor, concernul german are în vedere o prelungire a angajamentului față de centrul pentru minori, și anume un sprijin pe termen lung acordat copiilor pe parcursul perioadei de școlarizare și instruire.  
Centrul de Tranzit pentru Minori „Sf. Nicolae”  aflat în subordinea Consiliului Local Timișoara are ca misiune resocializarea și reinserția socială a copiilor străzii din municipiul Timișoara. În acest moment, în Centru se află 25 de copii, dar pe perioada iernii, de obicei numărul acestora crește. Copiii sunt îngrijiți de către voluntari, au ocazia poate pentru prima oară să afle ce înseamnă condițiile igienice, primesc îngrijiri medicale. În primul rând sunt supuși unor investigații în vederea depistării TBC-ului, a hepatitei B, sifilisului și SIDEI.
 
Centrul Comunitar de Asistență Socială Timișoara își suspendă programul cu publicul pe perioada sărbătorilor de iarnă. Ultima zi de program cu publicul este în data de 19 decembrie 2003, acesta fiind reluat în data de 12 ianuarie 2004, cu următoarea excepție: distribuirea de lapte praf se va face până la 24 decembrie 2003, ora 12,00.  

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409886