Microbuze pentru persoanele cu nevoi speciale
Ca o completare a activității variate a domeniului social gestionat de Primăria Timișoara, începând cu anul viitor, municipalitatea intenționează să introducă un nou serviciu destinat persoanelor cu nevoi speciale.

Serviciul, care va fi o premieră pentru Europa Centrală și de Est va pune la dispoziția persoanelor cu handicap fizic, cinci microbuze, dotate special cu facilități pentru aceste persoane cu nevoi speciale (lifturi de acces în microbuze, locuri în interior pentru cărucioare etc.).

În acest sens, va fi înființat un dispecerat și va exista un număr de telefon la care aceste persoane cu nevoi speciale vor putea suna, pentru a comanda ca aceste microbuze să îi transporte de acasă, în diverse locuri din oraș.

Aceste cinci microbuze revin Primăriei Timișoara în urma licitației care a prevăzut achiziționarea a 50 de autobuze moderne. Inclusiv aceste autobuze sunt prevăzute cu dispozitive pentru acces liber a persoanelor cu handicap.

Autobuzele, împreună cu cele cinci microbuze urmează să fie livrate în prima parte a acestui an.

În acest moment, în evidențele Primăriei Timișoara și a Serviciului de Asistență Specială se află 3.500 de persoane cu handicap accentuat, grav și asistenți personali ai acestora, care beneficiază de gratuitate la transportul în comun.


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13410003