Conferință națională dedicată copiilor cu cerințe educative speciale
Copiii cu dizabilități din mediul rural vor fi luni, 26 noiembrie,  în atenția participanților la Conferința Națională organizată în cadrul Proiectului „Centre pentru Copii din Mediul Rural” (C.C.M.R.) în București, la Hotel Ibis Gara de Nord, începând cu ora 8.30.

Proiectul “Centre pentru Copii din Mediul Rural” (CCMR), proiect al Fundației de Abilitare „Speranța” din Timișoara, răspunde nevoilor copiilor cu cerințe educative speciale (c.e.s.) din mediul rural și familiilor acestora care nu au acces la servicii educative specializate de recuperare, sprijin educațional și consiliere pentru incluziunea lor școlară efectivă.

Pentru copiii cu cerințe educative speciale din comunitățile rurale este benefic să se organizeze servicii de sprijin „la ei acasă”, ceea ce Fundația a demonstrat ca fiind posibil prin inițiativele pe care le-a concretizat începând cu anul 2007. Începând cu acel an, Fundația de Abilitare „Speranța” a înființat primele centre educaționale cu servicii pluridisciplinare pentru copii cu cerințe educative speciale din mediul rural în Comloșu Mare, Pișchia și Mașloc, jud. Timiș.

Proiectul “Centre pentru Copii din Mediul Rural” (CCMR) are ca scop creșterea accesului la educație pentru copii cu cerințe educative speciale (c.e.s.) din mediul rural, iar în cadrul  reuniunilor regionale (desfășurate, în acest an, la Cluj Napoca, Craiova, Piatra Neamț și Buzău) s-au identificat nevoile de sprijin/suport pentru creșterea accesului la educație pentru copiii cu cerințe educative speciale din mediul rural în România. Deasemnea, s-a valorificat experiența participanților pentru elaborarea unui proiect de metodologie privind reglementarea înființării și funcționării centrelor pentru copii din mediul rural. La aceste reuniuni au participat reprezentanți ai autorităților locale și centrale, ONG-uri, experți, părinți din 24 județe.

 Proiectul se desfășoară cu acordul și susținerea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Conferința Națională, la care participă reprezentanți ai autorităților locale și centrale, ONG-uri, experți, părinți, etc., este organizată de Fundația de Abilitare Speranța din Timișoara și va dezbate și definitiva proiectul Metodologiei de înființare, organizare și desfășurare a activităților în Centrele pentru Copii din Mediul Rural. Totodată, participanții vor putea împărtăși exemple de bună practică existente în diverse zone și localități din țară, în acest domeniu de mare importanță pentru sistemul educațional.


Director Executiv,
Letiția BABA - Coordonator proiect


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662270