Geanina Bolba, premiată în cadrul Galei Persoanelor cu Dizabilități
Timișoreanca proaspăt absolventă a Facultății de Arte, secția design vestimentar a convins juriul Galei Persoanelor cu Dizabilități că este cea mai potrivită pentru a accesibiliza libertatea.

ActiveWatch și Fundația Motivation România, alături de Fundația Vodafone România și Dedeman, au organizat cea de-a treia ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități “Accesibilizați libertatea” oferind 5 premii. La categoria Oameni cu desăvârșire premiul juriului a fost primit cu multe emoții de Geanina Bolba, designer vestimentar, care a absolvit facultatea în ciuda celor 52 de trepte care trebuiau escaladate zilnic, pe durata celor 3 ani de studiu, facultatea neavând lift sau rampe de acces.
 
"A fost o mare provocare și o reală  nedreptate, dar pentru a ajunge la ore un aveam altă soluție. Mama mă lua de sub brațe și porneam să-mi realizez visul: să devin designer vestimentar” ne povestește Geanina.
 
Pe lângă obstacolele fizice a trebuit să lupte și cu mentalitatea oamenilor din jur, care o vedeau mai degrabă un asistat decât o persoană care poate fi utilă societății.
 
Colecția ”Cameleonul – Curajul de expresie” semnată Geanin B, este cea care a adus-o în prin plan, fiind una originală și prezentată în cadrul mai multor evenimente de modă din Timișoara.
 
Pe lângă creațiile ei de success, Geanina a convins juriul și datorită activității ei în grupul Ceva de Spus, un grup mixt de autoreprezentanți care luptă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități sub egida ”vrem respect pentru abilitățile pe care le avem și nu milă pentru dizabilitățile cu care ne confruntăm”.
 
”Sunt foarte mândră de premiul pe care l-am primit. Mă bucur că există asemenea evenimente, unde sunt promovate abilitățile și talentele persoanelor cu dizabilități la nivel național. Însă nu aș fi reușit să termin o facultate, dacă mama nu ar fi fost cu mine în fiecare clipă și nu m-ar fi susținut, la propriu și la figurat, în fiecare clipă. Datorită ei și logodnicului meu am reușit să-mi termin studiile, să-mi întemeiez o familie și să trăiesc o viață cât se poate de obișnuită, ca oricine altcineva.” ne-a declarat Geanina.
 
Premiul a fost înmânat de către Ioana Ciobanu, o altă membră a mișcării Ceva de Spus, care a fost prezentă în calitate de Mesager Global Special Olympics.
Gala Persoanelor cu dizabilități dorește să demonstreze publicului beneficiile pe care le are societatea ca urmare a integrării persoanelor cu dizabilități: în învățământul de masă / pe piața muncii / în viața culturală și în politici publice. De aceea, prezintă public cazuri de succes și modele de bune practici și îi aplaudă pe aceia care sprijină persoanele cu dizabilități.
 
Pentru mai multe informații sau pentru un interviu cu Geanina, vă rugăm să îl contactați pe Zoltán Szövérdfi-Szép, persoană de suport în cadrul Ceva de Spus, la adresa de email: zoli@cevadespus.ro sau la tel: 0721 613 521.
 
Despre Geanina Bolba
www.cevadespus.ro/marturii/geanina.html
 
Despre Gala Persoanelor cu dizabilități
www.incluziune.org
 
Despre Ceva de Spus
www.cevadespus.ro
 
Grupul de autoreprezentanți Ceva de Spus s-a înființat la Timisoara în 2010 și urmărește să atragă atenția asupra provocărilor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții acestora.


Ceva de Spus

foto

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662356