Vise fără limite
Clubul Sportiv Alternative și Fundația Pentru Voi organizează, în premieră românească, prima expediție pe un vârf de peste 8000 de metri prin care se transmite un mesaj de responsabilitate socială și de respect pentru diversitate. Scopul proiectului este de a demonstra, prin intermediul unui complex traseu socio-cultural, că barierele fizice și limitele interioare pot fi depășite.

Ideea depășirii propriilor limite și de a demonstra că se poate mai mult este comună atât alpiniștilor (provocarea limitelor fizice și mentale) cât și persoanelor cu dizabilități, familiilor lor și profesioniștilor din domeniu (eliminarea barierelor impuse de limitările fizice, mentale, psihologice creatoare de dizabilitate). Cele două organizații au identificat un mesaj comun - vise fără limite - și au decis să demareze proiectul, alpiniștii de la Alternative devenind astfel purtătorii de cuvânt ai tinerilor cu dizabilități intelectuale de la Pentru Voi.

Proiectul constă, pe de o parte, în realizarea unei expediții de alpinism în Munții Himalaya cu scopul escaladării unui vârf de 8000 m în premiera românească și traversarea Indiei si Nepalului și, pe de altă parte, în crearea de legături între persoanele cu dizabilități din lume și susținerea integrării acestora în societate. Întregul proiect – atât expediția cât și activitățile de după întoarcerea în țară - durează nouă luni: martie – noiembrie 2005, cu implicarea directă a 3 alpiniști, care participă la expediție, a 15 tineri cu dizabilități de la Pentru Voi, care se vor întâlni cu alpiniștii și a 3 organizații - din Asia - pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, care vor fi vizitate de membrii expediției.


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662366