Flash-mob de constientizare a autismului
Fundația „Pentru Voi” cu sprijinul instructorului de zumba Claudiu Gutu din Timișoara organizeaza sâmbătă, 13 aprilie, două flash mob-uri cu participarea a peste 300 persoane, pentru conștientizarea autismului.
 
Cele doua evenimente vor avea loc la Iulius Mall, la baza scarilor rulante care urca spre Food-Court, și pe platoul din fata Operei Romane.
 
La cele doua evenimente au fost invitati si alti instructori de zumba din Timisoara, Arad, Hunedoara, Oradea, care vor participa impreuna cu cursantii lor la actiuni. 17 persoane cu dizabilitati intelectuale, pregatite de instructorul de zumba Melania Omescu vor dansa si ei pentru cei cu autism.
 
Ca urmare a acestor evenimente se va crea un clip care va fi ulterior amplu mediatizat, pentru informarea cetatenilor cu privire la semnificatia autismului.
 
Aprilie este considerata luna internationala de constientizare a autismului, cand, in intreaga lume, se desfasoara o serie de manifestari menite sa atraga atentia asupra problematicii acestei dizabilitati.
 
Autismul este o dizabilitate de dezvoltare care afecteaza abilitatile de comunicare si socializare, este asociat cu rutine rigide si comportamente repetitive, nu se cunoaste cauza aparitiei lui si dureaza intreaga viata. Conform ultimelor statistici, incidenta autismului a ajuns la 1 persoana din 50 in SUA si 1 persoana din 100 in Marea Britanie, fiind mai des diagnosticat decat diabetul sau cancerul. In Romania nu se cunoaste numarul persoanelor cu autism, dar este necesara de zvoltarea de servicii sociale de sprijin atat pentru acestea si pentru familiile lor.
 
Evenimentele sunt organizate cu sprijinul: Primaria Municipiului Timisoara, Iulius Mall Timisoara, HDV Timisoara, FotoVest, Opera Romana din Timisoara, Rectoratul Universitatii Politehnica Timisoara, Hit Sound, Gradinita Montessori si a celor peste 300 de cetateni care se vor alatura in mod voluntar la actiuni.
 
Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la tel 0722573812, e-mail pentruvoi@pentruvoi.ro. Persoana de contact Nicoleta Ciocov.
 
 
Laila Onu,
Director executiv 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13656864