Săptămâna Voluntariatului marcată la Timișoara
Fundația „Pentru Voi” va marca pentru al IV-lea an consecutiv Săptămâna Națională a Voluntariatului, printr-o serie de acțiuni organizate cu și pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și voluntarii organizației: meci de fotbal, club de karate, zumba, vizită la muzeu și amenajare a spațiului verde cu voluntari corporatiști.
 
Luni, 13 mai,  în intervalul 15.00-17.30, 20 tineri cu dizabilități intelectuale și voluntarii lor din programul de mentorat „Un Prieten pentru Tine” vor participa, pentru al IV-lea an consecutiv, la un meci de fotbal la Clubul Helios Sport (B-dul Iosif Bulbuca nr. 21) pus la dispoziție în mod gratuit de dl Valentin Bota. Echipele vor fi alcătuite din persoane cu și fără dizabilități, fete și băieți, cu vârste curpinse între 20 și 40 ani – toți vor juca pe terenul prieteniei și vor da goluri pentru diversitate.
 
Marți, 14 mai,  orele 14.00-15.00, beneficiarii centrelor de zi „Împreună” și „Orizonturi Noi” vor participa la clubul de karate susținut de Federația Română de Karate, prin intermediul domnului Florin Boca - sensei cu centura neagră, 6 dani, și membru în consiliul director al Federația Română de Karate, afiliată la Federația Mondială de Karate. Programul se desfășoară în mai multe țări ale lumii, dar este pentru prima oară când se derulează în România, la Timișoara, printr-un proiect pilot care se dorește a se replica la nivel național. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.478889632181326.1073741834.248742801862678&type=3
 
Joi, 16 mai,  orele 10.30-11.30, 15 tineri cu dizabilități intelectuale vor face mișcare în ritmuri de zumba cu instructorul de sport Melania Omescu. La sesiunile zumba, care se desfășoară în regim de voluntariat de mai bine de un an, participă beneficiari ai centrelor de zi „Împreună” și „Orizonturi Noi”.
 
Vineri, 17 mai,  orele 10.00-12.00, un grup de persoane cu dizabilități intelectuale vor vizita Muzeul de Arte din Timișoara sub îndrumarea voluntarilor instituției – elevi în clasa a VII-a la Liceul „Grigore Moisil”, și al celor doi muzeografi, Marius Cornea și Ionel Coman, și vor participa la atelierele de creație pregătite de aceștia.
 
Mulțumim tuturor voluntarilor noștri din trecut și din prezent pentru implicare și entuziasm, precum și partenerilor Fundației în desfășurarea acțiunilor din cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului.
 
Pe parcursul celor peste 17 ani de activitate în domeniul serviciilor sociale comunitare, “Pentru Voi” a colaborat cu peste 1000 voluntari români și străini în diverse proiecte: Un Prieten pentru Tine, Jocurile Regionale Special Olympics România, școli de vară internaționale, construcția locuinței protejate Cristian, campanii de informare și fundraising, PR, acțiuni de ecologizare, acțiuni de renovare a locuințelor protejate, activități desfășurate în atelierele centrelor de zi, cursuri adaptate pentru persoanele cu dizabilități intelectuale – și multe altele.
 
Cei care doresc sa facă voluntariat în cadrul Fundației „Pentru Voi” sunt invitați să acceseze pentruvoi.ro, secțiunea „Implică-te” sau ne pot contacta la 0356 456 071, voluntar@pentruvoi.ro, facebook.com/FoundationPentruVoi. Persoana de contact este Alina Sima.
 
Săptămâna Națională a Voluntariatului este un eveniment anual – aflat la a XII-a ediție, organizat de Pro Vobis, menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care aceștia îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității pentru voluntariat și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.
 
 
Alina Sima,
Coordonator programe


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13661803