Curs de calificare pentru persoanele cu dizabilități

COMUNICAT DE PRESA
21 august, Timisoara
 
Fundatia „Pentru Voi” organizeaza un curs de calificare gratuit
pentru persoanele cu dizabilitati
 
20 persoane cu dizabilitati intelectuale și asociate din Regiunea de Vest vor participa în perioada august – octombrie a.c. la un  curs de calificare în ocupația de lucrător în cultura plantelor. Cursul este gratuit și acreditat de C.N.F.P.A.
 
Conform A.N.P.H., 95.34% din persoanele cu dizabilități din România nu au un loc de muncă. Cea mai mare parte din ei locuiesc cu părinții și au ca principală sursă de venit indemnizația de handicap sau pensia de invaliditate. Conform aceleiași surse, în martie 2013, numărul persoanelor cu dizabilități mentale angajate în muncă (763) reprezenta un procent de 0.82% din totalul adulților cu dizabilități mentale neinstitutionalizați, cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani (92,560).
 
Cursurile de specializare și calificare, ca și educația, au o mare importanță  pentru angajarea în muncă a persoanelor cu dizabilități. În 2008, 10.1% din adulții cu dizabilități din U.E. și doar 1.5% din cei din România au urmat cursuri de formare (conform epp.eurostat.ec.europa.eu).
 
În acest context, „Pentru Voi” este unul dintre puținii furnizori de servicii de suport pentru angajarea în muncă a persoanelor cu dizabilități intelectuale. Pentru a crește șansele de angajare în muncă a acestor persoane dezavantajate, Fundația s-a acreditat pentru furnizarea de cursuri de calificare în ocupația de lucrător în cultura plantelor. Programa este predată în format ușor-de-înteles, adaptată persoanelor cu dizabilități intelectuale, iar modulul de practică este realizat în grădina terapeutică pe care organizația o deține de 14 ani și de care se ocupă, cu scop terapeutic și lucrativ, beneficiarii acesteia. Cursul demarează vineri, 23 august și se va desfășura la Centrul de zi “Impreuna” al Fundației “Pentru Voi” situat pe str. I. Slavici nr. 47, Timișoara.
 
Organizația este în curs de acreditare și pentru un program de inițiere în comunicare, la care vor participa 20 persoane cu dizabilități intelectuale și asociate, tot din Regiunea de Vest.
 
Cursurile fac parte din activitățile proiectului “EXCELNET – Inființarea unei rețele de centre de excelentă în furnizarea serviciilor de reabilitare și integrare profesională pentru persoanele cu dizabilități, ca grup vulnerabil pe piața muncii”, ID64251, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste în oameni!
 
 
 
Alina Sima,
Coordonator programe
Fundația “Pentru Voi”

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13851792