Căminul pentru Pensionari Timișoara
Centru batraniÎn 31 ianuarie 2003 a fost inaugurat noul Centru Comunitar de Asistență Socială, din subordinea Consiliului Local Timișoara, de pe b-dul Tinereții nr. 10. În cadrul Centrului, funcționează Căminul pentru Pensionari situat pe strada Inocențiu Micu Klein nr. 25 – 29, telefon 208715.

Căminul are 87 de locuri și oferă persoanelor de vârsta a treia servicii de asistență socială. Persoanele vârstnice care pot apela la serviciile căminului trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să nu aibă aparținători legali sau să nu se afle în întreținere, să nu aibă locuință, să aibă venituri insuficiente pentru asigurarea unei îngrijiri adecvate sau să necesite îngrijire adecvată ori să se afle în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio-medicale.

Persoanele care doresc internarea trebuie să se prezinte la Serviciul pentru Persoane Vârstnice din cadrul Centrului Comunitar de Asistență Socială, Calea Lipovei nr. 44, telefon 190286, în vederea întocmirii unui dosar, rămânând în evidența noastră, până la găsirea unui loc liber în cămin.

Finanțarea activității Căminului se face în totalitate de către Consiliul Local Timișoara. În cadrul Căminului pentru Pensionari se asigură servicii sociale, medicale și socio-medicale: ajutor pentru menaj, modalități de prevenire a marginalizării sociale, de reintegrare socială în raport cu capacitatea psihoafectivă, ajutor pentru menținerea capacității fizice și intelectuale, sprijin pentru realizarea igienei corporale.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640142