Lansare a proiectului 'Educația incluzivă - un drept al copilului cu dizabilități'
Ȋn data de 29 mai 2014, la Hotel Savoy Timișoara, Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 2 începând cu ora 16, Fundația de Abilitare “Speranța” va fi gazda evenimentului de lansare a proiectului “Educația incluzivă – un drept al copilului cu dizabilități”.
 
Proiectul este realizat ȋn parteneriat cu Institutul pentru Politici Publice (IPP) București și este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, ȋn valoare de 74950 euro.
 
La reuniunea oficială de lansare au fost invitați să participe reprezentanți ai autorităților locale, directori de școli, cadre didactice, profesioniști, reprezentanți ai ONG-urilor și ai mediului de afaceri, părinți.
 
Scopul proiectului, cu un impact național, este să evalueze stadiul actual al includerii copiilor cu dizabilități ȋn sistemul de ȋnvățământ, să identifice barierele privind punerea ȋn practică a Articolului 24 - Educația - din Convenția ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, să ofere modele de bune practici de tip incluziv prin Clasa de diversitate și să producă schimbări de percepție și atitudini referitor la copiii cu dizabilități prin valorificarea expertizei Fundației de Abilitare “Speranța” și a Institutului pentru Politici Publice.
 
Deși legislația din România asigură dreptul la educație al tuturor copiilor, ȋn fapt, foarte puțini copii cu dizabilități urmează cursurile unei școli obișnuite, ei fiind ȋn continuare etichetați, marginalizați, discriminați, segregați. Ca urmare a derulării activităților proiectului, pe parcursul celor 12 luni de implementare, vom realiza următoarele:
- un raport de monitorizare cuprinzând barierele și lacunele legislative cu privire la aplicarea Art. 24 din Convenția ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități;
- pilotarea unui număr de 10 servicii de tip “Clasa de diversitate” ȋn școli obișnuite din 4 regiuni ale României;
- influențarea factorilor decizionali pentru armonizarea legislației ȋn domeniu și punerea efectivă ȋn practică a Art. 24 din Convenție.

Despre Fundația de Abilitare “Speranța”
Fundația de Abilitare „Speranța” este organizație neguvernamentală cu 22 de ani de activitate în sprijinul copiilor cu nevoi speciale și al familiilor acestora, având ca misiune includerea acestor copii ȋn școli și grădinițe obișnuite, precum și schimbarea mentalității și atitudinii față de ei.

Prin activitatea sa, Fundația de Abilitare “Speranța” a adus ȋn atenția opiniei publice și a autorităților competente o problematică sensibilă și puțin cunoscută, care, trecută cu vederea, poate afecta semnificativ calitatea vieții copiilor și a familiilor acestora.

De-a lungul timpului, Fundația s-a implicat la nivel local, ȋn sprijinirea copiilor, prin oferirea de servicii directe adresate copiilor, părinților și cadrelor didactice. Ȋn ultimii ani, am făcut pasul către un alt nivel, ȋnregistrând impact la nivel național, prin elaborarea de politici educaționale adecvate, elaborând chiar Metodologia de înființare, organizare și funcționare a Centrelor de Abilitare și Suport Educațional pentru copii și tineri (C.A.S.E.).
 
 
Fundația de Abilitare “Speranța”
Manager de proiect: psih. Sebastian Bilanin
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662381