Centrului de zi pentru copii cu dizabilități „Podul Lung”, la standarde europene
Ca urmare a finalizării proiectului de reabilitare a clădirii Centrului de zi pentru copii cu dizabilități „Podul Lung”, din structura Direcției de Asistență Socială Comunitară Timișoara, acesta își poate desfășura activitatea în spațiul  propriu, situat pe strada Cornelia Sălceanu numărul 17.
 
Spațiul este organizat respectându-se specificul fiecărei săli de grupe sau terapie, dotate  cu mijloace audiovizuale și materiale educaționale  necesare activităților, sală de mese și grupuri sanitare moderne, bucătărie proprie, spațiu de joacă în aer liber. Copiii au săli luminoase zugrăvite în culori vesele, mobilier nou, dotări tehnice moderne.
 
Acest centru este destinat copiilor cu dizabilități medii și severe cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, prezentând diferite patologii, cum sunt: sindrom Langdon Down, epilepsie, autism infantil, paralizie cerebrală, distrofie musculară, microcefalie, hidrocefalie, deficiențe auditive și vizuale, retard psiho-motor, tulburări de comportament. 
 
Serviciul Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Podul Lung” are în structura sa cinci grupe de copii a căror program cuprinde activități de autonomie personală, stimularea limbajului, activități grafice, cunoașterea mediului, activități ludice și recreative,  stimulare polisenzorială, autonomie socială.
 
În funcție de nevoile fiecărui copil, aceștia mai beneficiază de programul de abilitare -reabilitare care constă în terapii individuale și de grup – logopedie, kinetoterapie, ergoterapie, psihomotricitate, artterapie, meloterapie, club de calculatoare, club de povești, club de marionete, club de dans, învățare curriculară, stimulare polisenzorială.
Alte servicii oferite beneficiarilor noștri sunt: evaluare complexă (socială, psihiologică, medicală, psihopedagogică), consiliere și informare, transport cu microbuzele instituției, servirea mesei de prânz asigurată de Cantina de Ajutor Social Timișoara.
Toate serviciile oferite copiilor cu dizabilități, beneficiari ai centrului de zi, sunt gratuite.
 
Dezvoltarea copilului cu dizabilități necesită ajutorul familiei, a copiilor de aceeași vârstă sau mai mari, dar în principal din partea persoanelor specializate, care-l ajută să se dezvolte din punct de vedere psiho-motor și socio-afectiv, în care să aibă încredere, să-l orienteze și să-l ocrotească. Personalul specializat din centrul de zi este format din: asistent social, psiholog, medic, psihopedagog, logopezi, kinetoterapeut, educatori, instructori de ergoterapie, instructori de educație și infirmieră. 
 
Având în vedere dotările și modernizarea spațiului extins a noului centru de zi, numărul beneficiarilor este în creștere. Pentru mai multe delalii privind procedura de admitere a copiilor în centrul de zi, ne puteți contacta la numărul de telefon 0727765583 - șef serviciu Amina Dragoescu.
 
 
Maria Stoianov,   
Director executiv                                                                     
Direcția de Asistență Socială Comunitară
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662435