Consultări regionale privind finanțarea serviciilor sociale
Fundația „Pentru Voi”, partener pe regiunea Vest în proiectul „ONG-uri mai puternice împreună! - Lobby și advocacy pentru crearea de oportunități egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanțărilor publice”, organizează o sesiune de consultări regionale în cadrul unui workshop, care va avea loc joi, 19 iunie 2014, începând cu ora 10.00, la sala de conferințe a Hotelului Casa Oamenilor de Știință din Timișoara, str. Mihai Eminescu nr. 11. 
 
Proiectul se derulează pe o perioadă de 20 de luni (1 aprilie 2014 – 31 noiembrie 2015), proiectul fiind finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Bugetul proiectului este în valoare totală de 163,890.35 Euro din care 88,71% reprezintă finanțare nerambursabilă.

Proiectul este implementat de Confederația Caritas România și partenerii săi, Fundația “Alături de Voi” Iași, Fundația “Pentru Voi” Timișoara, Caritas Alba Iulia, Caritas Satu Mare și Caritas Norvegia.

Workshop-ul face parte dintr-unamplu proces de consultare la nivel național cu reprezentanți ai ONG-urilor furnizoare de servicii sociale și ai autorităților publice locale, din cinci regiuni, cu scopul de a culege date și opinii care să contribuie la elaborarea unei propuneri de politică publică de finanțare a serviciilor sociale.

Consultările regionale pornesc de la premisa că serviciile sociale constituie un pilon central al politicilor de incluziune și coeziune socială și un factor de creștere a calității vieții persoanelor aflate într-o stare de vulnerabilitate.

Prin procesul de consultarevom stimula colaborarea între ONG-uri în vederea creșterii reprezentativității furnizorilor privați de servicii sociale și dialogul cu autoritățile centrale și locale prin implicarea directă în dezbateri, în vederea culegerii de date și opinii care să contribuie la elaborarea unui model de finanțare sustenabilă a serviciilor sociale. De asemenea, vom explora și vom propune modalități de instituire a unor mecansime prin care să se asigure furnizorilor privați finanțare, astfel încât serviciile oferite de aceștia să beneficeze de stabilitate și continuitate.

„De 18 ani Fundația „Pentru Voi” face demersuri pentru a găsi o modalitate de asigurare a unei finanțări constante și predictibile a serviciilor sociale. Avem speranța că propunerile de politică publică elaborate în cadrul acestui proiect vor fi acceptate de decidenții politici,” a declarat Laila ONU, director executiv al Fundației „Pentru Voi”.
 
Persoană de contact: Iulia Nistor, iulia.nistor@pentruvoi.ro, 0722573812
 
 
Mihaela Leucuța,
Responsabil PR
 
atașament
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651034