Activitate intensă a autoreprezentanților de la “Pentru Voi”
De 18 ani, grupul de autoreprezentanți „Diferiți dar împreună” al Fundației „Pentru Voi” învață să-și cunoască și să-și apere drepturile.
 
În aceste zile, pentru prima dată, un grup de 8 autoreprezentanți ai  Fundației „Pentru Voi”, au avut un seminar la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia, împreună cu 10 beneficiari ai acestui centru. În cadrul acestui seminar participanții și-au împărtășit experiența și au învățat cum să facă alegeri în viață și să își pledeze cauza. Această activitate este organizată în cadrul unui proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană Extinsă.
 
În 9 iulie 2014, Forumul European al persoanelor cu dizabilități (EDF), cea mai mare organizație nonguvernamentală pe plan mondial care apără drepturile a peste 80 de milioane de cetățeni europeni cu dizabilități și ale cărui membre sunt exclusiv persoane cu dizabilități, organizează la Madrid o întălnire a comisiei de femei, în care este membră și  Luminița Căldăraș, autoreprezentantă de la Fundația “Pentru Voi” și membră a boardului Platformei Europene a Autoreprezentanților. Luminița Căldăraș este persoana cu dizabilități din Romania care este membră a acestei comisii, și care va susține drepturile persoanelor cu dizabilități intelectuale din Europa.
 
Ceilalți autoreprezentanți ai Fundației “Pentru Voi” participă la cele 2 școli  de vară pe care le organizează fundația la Poieni Strâmbu, în perioada 7-26 iulie 2014. În total 85 autoreprezentanți vor participa la aceste școli de vară, care își propun să le dezvolte într-un cadru informal abilitățile de viață independentă.
           
„Fundația „Pentru Voi” este  mândră de activitatea autoreprezentanților noștri și de succesele lor pe plan internațional. Credem cu tărie că ei sunt cei mai buni avocați ai cauzei lor, capabili să determine schimbarea în societate pe care ne-o dorim și pentru care milităm de 18 ani și care să redea demnitatea  persoanelor cu dizabilitati intelectuale." a declarat Laila Onu, director executiv al Fundației “Pentru Voi”.
 
Autoreprezentarea este mișcarea a adulților cu dizabilitate intelectualăcare se auto reprezintă, iau cuvântul, își exprimănevoile și îți apărădrepturile.
 
 
Mihaela Leucuța,
Responsabil PR
Fundația “Pentru Voi”
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651850