Masă rotundă
În aceste zile Fundația „Pentru Voi” a demarat campania de advocacy pentru modificarea prevederilor noului Cod Civil referitoare la punerea sub interdicție a persoanelor, cu organizarea unei  mase rotunde în cadrul căreia s-a realizat un inventar al problemelor ridicate de aplicarea practică a actualelor prevederi legale.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Sunt adult: Trăiesc independent!”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Fundația va elabora o propunere privind modificarea actualelor dispoziții din Codul civil referitoare la ocrotirea persoanei majore prin punerea sa sub interdicție judecătorească și punerea lor în concordanță cu Convenția privind drepturile persoanelor cu dizabilități, adoptată la New York de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite la 13 decembrie 2006, ratificată de România prin Legea nr. 221/2010, care instituie obligația statelor părți de a garanta recunoașterea capacității juridice a persoanelor cu dizabilități.

La eveniment au participat reprezentanți ai Autorității Tutelare din Timișoara și Lugoj, ai DGASPC Timiș, precum și specialiști ai Fundației Pentru Voi,  care au prezentat numeroase cazuri din activitatea lor curentă. Au fost analizate dificultățile întâmpinate în rezolvarea acestor cazuri și au fost făcute propuneri de modificare a legislației existente.

„Fundația Pentru Voi a mai demarat proiecte care la început păreau imposibil de realizat și pe care a reușit să le pună în practică. Este adevărat că a fost nevoie de multă perseverență, însă noi suntem niște luptători! Vom încerca și de această dată să modificăm unul din actele normative fundamentale și anume Codul Civil, în așa fel încât persoanele cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni cu drepturi depline ai acestei țări și mecanismul tutelei să îi protejeze fără a le îngrădi drepturile civile”, a declarat Laila Onu, directorul executiv al fundației.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactactati la numerele de telefon 0256 228 062 și 0722 573 812, sau la adresa de e-mail iulia.nistor@pentruvoi.ro. Persoana de contact este Iulia Nistor.


Laila Onu,
Director executiv

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651872