Ziua Internațională a Copiilor Străzii
Toți au trecut prin calvarul de a trăi pe stradă: abandonați, murdari, flămânzi și țintă a disprețului și a nepăsării multora dintre noi.

Copiii străzii – copii care, însă, nu s-au născut pe stradă, care au familii, care aparțin comunității noastre.

În data de 21 martie pe plan mondial a fost Ziua Internațională a Copiilor Străzii, un moment mai degrabă, dedicat tragerii unui semnal de alarmă, decât unul de sărbătoare. În momentul de față, pe plan mondial, sunt peste 100 de milioane de copii ai străzii. În Timișoara trăiesc aproximativ 200.

Soluția pentru acești copii este reprezentată de Centre de Tranzit, așa cum este și Centrul de Tranzit pentru Minori „Sf. Nicolae”. A-i strânge de stradă și a nu le oferi nici o alternativă, nu constituie o rezolvare pentru problemele acestor copii.


Copiii de aici, toți foști copii ai străzii au avut parte de o zii specială: în Sala de Consiliu a Primăriei, în fața unui auditoriu generos au ținut un spectacol de muzică, poezie și interpretarea unei scenete iubită de toți copiii: D-l Goe de I.L. Caragiale.

Sala a fost decorată cu lucrările copiilor, de pictură, desen, podoabe, ceramică. Genericul manifestării a fost „Suflet de copil”.


Copiii au demonstrat încă o dată, că au potențial, că sunt frumoși și talentați, la fel ca toți copiii de vârsta lor și că etichetele pe care le primesc sunt nedrepte.

În realizarea lucrărilor expuse, copiii au fost ajutați de Centrul de Art-terapie „Dr. Eliza Ionescu”.


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651823