Ziua Internațională Alzheimer
În data de 21 septembrie 2015, începând cu ora 10.00, va fi aniversată Ziua Internațională Alzheimer la sediul Centrului de zi pentru persoane în dificultate din Timișoara, str. Ioan Plavoșin, nr. 21.
 
Acest eveniment este marcat în fiecare an la 21 septembrie, în peste 77 de țări. Fiecare an are o tematică distinctă, iar tema anului 2015 este „Amintește-ți de mine”. Cu această ocazie dorim să atragem atenția asupra maladiei Alzheimer, asupra persoanelor care sunt afectate de ea și familiilor acestora, dar și asupra stigmatizării cu care se pot confrunta în societate. 
 
Centrul de zi pentru persoane în dificultate, administrat de Direcția de Asistență Socială Comunitară a municipiului Timișoara, furnizează servicii sociale de zi, fără cazare, pentru locuitorii orașului nostru. Categoriile de beneficiari cărora li se adresează serviciul sunt: persoane care suferă de boala Alzheimer, persoane care suferă de boala Parkinson, persoane care se recuperează după ce au suferit un accident vascular cerebral, persoane cu dizabilități. Centrul este situat pe strada Ioan Plavoșin, nr. 21 (zona Mehala), telefon 0256.286487, într-o clădire reabilitată în anul 2014, ca urmare a unui proiect cu fonduri europene. Activitățile desfășurate în centru sunt: consiliere socială, psihologică și medicală, kinetoterapie, ergoterapie, meloterapie, atelier de pictură. Spațiul este generos și fiecare tip de activitate se desfășoară în încăperi special amenajate. Personalul de specialitate este format din: medic, asistent social, psiholog, kinetoterapeut, ergoterapeut.
 
La aniversare sunt invitați reprezentanți ai unor instituții din Timișoara – Primăria Municipiului Timișoara, Direcția de Asistență Socială Comunitară a Municipiului Timișoara, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Casa Județeană de Pensii, Centrul Social de Urgență cu Cantină Socială, consilieri locali, biserici – Mitropolia Banatului, Parohia Ortodoxă Mehala, Parohia Ortodoxă Iosefin, Biserica Catolică Mehala, Biserica Penticostală Speranța, Biserica Agape, spitale/policlinici – Clinica de Psihiatrie „Eduard Pamfil”, Centre de Sănătate Mintală, Policlinica Circumvalațiunii, organizații neguvernamentale – Federația Caritas, Serviciul de Ajutor Maltez, Fudația Pentru Voi, Societatea Română Speranța, Asociația Ceva de Spus, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, Sociatatea Română Alzheimer, Asociația Femeilor Creștine, Consiliul Consultativ de cartier Mehala, sponsori, beneficiari ai centrului și membri ai familiilor lor.
 
Programul aniversar va fi realizat prin implicarea unor beneficiari și a elevilor de la Liceul de Muzică Ion Vidu. Participanții vor putea admira, în cadrul unei expoziții, lucrări ale beneficiarilor realizate în timpul atelierelor de creație și vor putea vizita centrul.
 

Direcția de Asistență Socială Comunitară
 
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662252