Consolidarea și lărgirea comunității mediatorilor culturali din Timișoara

 

Asociația Timișoara-Capitală Culturală Europeană în parteneriat cu Asociația MetruCub - resurse pentru cultură si Muzeul Național al Banatului a organizat în perioada 23-25 martie primul atelier de dezvoltare și consolidare a comunităților de mediatori culturali locali din acest an: ISTORIA LA TIMPUL PREZENT// Cum predăm, cum învățăm istoria?

Formatori în cadrul acestui atelier au fost Anamaria Altmann (Austria) - mediator muzeal cu o vastă experiență și colaborator al mai multor muzee vieneze, implicată în formarea și testarea personalului de mediere culturală și Codruța Cruceanu (România) care, de peste 30 de ani, s-a dedicat activităților de mediere culturală la Muzeul Național de Artă al României, la British Council România, precum și în cadrul unor proiecte naționale și internaționale.

În urma apelului public lansat de către Asociația Timișoara - Capitală Culturală Europeană s-au înscris 40 de participanți iar 25 dintre aceștia au participat la sesiunea de formare dedicată deprinderii unor noi metode, tehnici și abilități de mediere a istoriei.

Toți participanții acestui proiect vor avea oportunitatea de a pune în practică cunoștințele dobândite, iar cadrul de desfășurare va fi asigurat de către Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană împreună cu Muzeul Național al Banatului- partener al acestui proiect. Alături de traineri cu experiență, specialiștii din muzee, învățătorii, educatorii, profesorii, animatorii de programe pentru copii și seniorii vor avea prilejul să prezinte creativ o serie de obiecte și clădiri de patrimoniu, pentru a explora puncte de vedere și narațiuni multiple prin intermediul unor noi practici de mediere.

 
Echipa TM2021

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13641522