'NU UITAȚI ADULȚII CU AUTISM!'
Națiunile Unite au declarat ziua de 2 aprilie ca fiind Ziua Mondială a Conștientizării Autismului, sărbătorită în fiecare an începând din 2008, cu scopul creșterii nivelului de conștientizare a publicului larg privind nevoile de suport ale persoanelor cu autism și ale familiilor lor, dar și a profesioniștilor care se ocupă de îngrijirea persoanelor cu autism.
 
Timp de 10 ani, „Pentru Voi” a organizat în 2 Aprilie acțiuni de conștientizare, sub genericul: Light it up blue! : iluminarea în albastru a clădirilor Operei, Filarmonii și Primăriei vechi din Timișoara, derularea unui festival de film despre autism, organizarea unor concerte.
 
Anul acesta, Fundația „Pentru Voi”  și Federatia Incluziune Romania  desfășoară acțiunea: „ NU UITAȚI ADULȚII  CU AUTISM!”. În cadrul acestei campanii, vom fi mesagerii părinților care au copii cu autism, ajunși la vârsta maturității. După o viață în care s-au dedicat îngrijirii copiilor lor, acești părinți, rămași de multe ori singuri, se confruntă ei înșiși cu bolile și neputința bătrâneții și sunt în imposibilitatea de a se interna în spital, din cauză că nu au nici un serviciu social care să preia sarcina îngrijirii copilului lor.
Vom fi mesagerii unei mame singure,  cu probleme grave de sănătate, care i-a scris o scrisoare doamnei Prim Ministru Viorica Dăncilă. Misiunea noastră este să înmânăm această scrisoare doamnei Prefect Eva Georgeta Andreaș și să discutăm cu Domnia Sa situația disperată a persoanelor adulte cu autism și a familiilor lor, o categorie vulnerabilă, extrem de defavorizată.
Intalnirea va avea loc, luni, 2 aprilie de la ora 10, la Prefectura judetului Timis.
 
Miercuri, 4 aprilie, aceeași scrisoare va fi înmânată doamnei Prim Ministru de către președinta Federației Incluziune Romania, doamna Emanuela Leampăr, în cadrul unei întâlniri organizate la Guvern.
 
„Mama lui Cătălin este una dintre miile de mame, care își pun întrebarea “Ce se va întâmpla cu copilul meu, când eu nu voi mai fi?” . Din cauza disperării părinților, am decis să lansăm acest apel către Guvern: după 27 ani, încă nu știm câți adulți cu autism sunt în România. Știm doar că sunt  116.549 de persoane adulte cu dizabilități intelectuale si 77.538 de persoane adulte cu dizabilități psihice , conform Statisticilor Autorității Nationale a Persoanelor cu Dizabilități. Dintre acestea, doar 829 beneficiază de servicii de tip locuință protejată (0,71%), 50 beneficiază de servicii de tip centru respiro (0,04%) și 2.182 beneficiază de servicii de tip centru de zi (1,87%), conform stastisticilor la 10.11.2017, de pe site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale ”,   a declarat Laila Onu, directorul general al Fundatiei” Pentru Voi”.
 
 
Laila Onu,
Director General

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651605