Cursuri la "Pentru Voi”Pentru dezvoltarea brutăriei
În zilele de 7 și 8 iunie la sediul Fundației „Pentru Voi” a avut loc o sesiune de pregătire – al doilea modul - a propriului personal în dezvoltarea și implementarea conceptului de întreprindere socială. O întreprindere socială este o activitate cu scop lucrative ale cărei obiective sunt esențialmente sociale, și ale cărei surplusuri/profituri sunt reinvestite pentru acest scop în acest tip de activitate cu scop lucrativ sau în folosul comunității.

Nevoia unui asemenea program de formare a apărut datorită brutăriei – atelier în cadrul centrului de zi Pentru Voi – care funcționează ca întreprindere socială. În urma unei întâlniri anterioare, care s-a concretizat într-un studiu de prefezabilitate, tema de această săptămână a fost studiul de fezabilitate, proiectul urmând a se finaliza la sfârșitul anului 2004 cu un plan de afaceri pentru dezvoltarea brutăriei.

Așadar, o întreprindere socială nu are ca scop principal maximizarea profiturilor, ci urmărește îndeplinirea unei misiuni sociale (cum este, în cazul de față, asigurarea de oportunități pentru angajarea persoanelor cu dizabilități intelectuale). Întreprinderea socială desfășoară o activitate comercială (producerea și vânzarea de pâine) și eventualul câștig este reinvestit, în vederea realizării misiunii sociale.

Trainerii sunt de la NESsT – Non-profit Enterprise and Self-sustainability Team (organizație din Statele Unite ale Americii, care oferă traininguri în SUA, America Latină, Europa Centrală și de Est) – iar cursul se desfășoară în cadrul unui proiect de dezvoltarea a capacității ONG-urilor susținut financiar de Institutul pentru o Societate Deschisă Budapesta, prin Programul de Advocacy privind Dizabilitatea Intelectuală.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13656855