Timișoara – Localitate Euro26
Între Consiliul Local Timișoara și Asociația Euro<26 România s-a încheiat un contract de parteneriat în scopul declarării municipiului Timișoara drept “Localitate Euro26”.

Contractul de parteneriat s-a încheiat pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire. Asociația Euro26 România, în baza calității de membru cu drepturi depline pentru România al Asociației Europene pentru Cardurile pentru Tineret (EYCA), are dreptul exclusiv de reprezentare pe teritoriul României a programului european de discounturi și facilități pentru tineri, EURO26.

Cardul Euro26 este cardul european de tineret recunoscut de Consiliul Europei ca instrument pentru încurajarea mobilității tinerilor în Europa.
Valorile principale ale Euro26 sunt:

mobilitatea tinerilor – tinerii sub 26 de ani sunt în perioada cea mai activă a vieții, când învață și acumulează, au nevoie să-și lărgească orizontul, să cunoască alți tineri și alte culturi, să comunice și să se exprime; prin urmare, tinerii trebuie să călătorească cât mai mult, cât mai liber și cât mai ușor;

informarea – tinerii trebuie să fie bine informați pentru a le permite să aleagă și să ia decizii corecte, informate;
facilitarea accesului tinerilor la cultură, bunuri și servicii, astfel încât calitatea și standardul lor de viață să crească.

Pentru ca aceste valori să fie simțite de tineri în viața lor de zi cu zi, cardul Euro26 oferă acces la reduceri și facilități din domeniile de interes pentru aceștia: transport și călătorii, vacanțe și cazare, timp liber, cumpărături, cultură.

În prezent, peste 4 milioane de tineri se bucură de 300.000 de reduceri europene, naționale și locale, în 38 de țări, iar numărul lor este în creștere. Și în România, cardul Euro26 a început să fie tot mai cunoscut și utilizat de tineri și au fost introduse reduceri atractive, pentru ca posesorii cardului să se bucure de facilități și în țară, nu doar în Europa.

În aceste condiții, s-a încheiat acest contract de parteneriat între Consiliul Local și Asociația Euro26 România, pentru declararea Municipiului Timișoara drept „Localitate Euro26”, astfel încât și tinerii eligibili din orașul nostru să beneficieze de avantajele descrise mai sus.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662231