Beneficiarii venitului minim garantat
Aflați în evidențele Primăriei
În evidențele Primăriei Municipiului Timișoara figurează de la începutul anului și până la finalul lunii iulie, 1.112 beneficiari ai Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, numărul acestora fiind fluctuant de la o lună la alta. Principala activitate spre care sunt direcționați beneficiarii acestei legi este cea de salubrizare a parcurilor și a piețelor.

Conform legii, nivelul lunar al venitului minim garantat este de:
a) 1.480.000 lei pentru familiile formate din 2 persoane;
b) 2.057.000 lei pentru familiile formate din 3 persoane;
c) 2.547.000 lei pentru familiile formate din 4 persoane;
d) 3.041.000 lei pentru familiile formate din 5 persoane;
e) câte 205.000 lei pentru fiecare altă persoană peste numărul de 5 persoane, care face parte din familie. În situația persoanelor singure nivelul lunar al venitului minim garantat este de 825.000 lei.
Cuantumul ajutorului social se stabilește ca diferență între aceste nivelurile și venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure. Aceste sume sunt suportate de la bugetul local,  lunar plărindu-se peste 500 de milioane lei.
Sunt scutite de la prestarea lucrărilor de interes local următoarele categorii:
a) persoana care are în îngrijire, potrivit legii, unul sau mai mulți copii în vârstă de până la 7 ani;
b) persoana care urmează o forma de învățământ la cursuri de zi, prevăzută de lege, până la împlinirea vârstei de 25 de ani sau de 26 de ani în cazul celor care urmează studii superioare cu durata de școlarizare mai mare de 5 ani;
c) persoana care îndeplinește condițiile legale de pensionare;
d) persoana adultă a cărei incapacitate de muncă este dovedită prin acte medicale.
Periodic inspectorii Centrului Comunitar de Asistență Socială efectuează controale pentru a vedea dacă beneficiarii acestei legi mai îndeplinesc condițiile prezentului act normativ. În caz contrar, aceștia sunt obligați să restituie banii primiți.
Cei interesați, pot obține informații suplimentare la sediul Centrului Comunitar de Asistență Socială Timișoara, de pe b-dul Tinereții nr. 10, sau la telefon 220583. Selecția beneficiarilor se face în urma unei anchete sociale.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13662152