3 august, Ziua Timișoarei
Anul acesta, Ziua Timișoarei va sta sub semnul mediului. Timișoara se va înscrie în concursul “Capitala Verde a României” un proiect Umbrela Verde susținut de Ministerul Mediului și Pădurilor și Tuborg.
De ziua ei, “Timișoara poate deveni Capitala Verde a României. Vino la Zilele Orașului în perioada 30 iulie - 1 august, în Piața Unirii și susține acțiunile Umbrela Verde.”
Anul acesta Tuborg și Primăria Municipiului Timișoara organizează împreună Ziua Timișoarei, în pe­rioada 30 iulie - 1 august 2010, îmbinând acțiunile de ecologizare cu concertele.
Astfel, Zilele Timișoarei debutează vineri, 30 iulie 2010, ora 20.30, pe scena din Piața Unirii cu concertul susținut de Smiley și Vița de Vie. Sîmbătă, 31 iulie, ora 20.30 vor fi alături de timișoreni Mircea Baniciu și Direcția 5. Iar duminică, 1 august, recitalurile susținute de Paula Seling și Publika, vor încheia week-end-ul dedicat zilelor orașului.
În paralel, în orașul nostru vor avea loc acțiuni de ecologizare și de informare privind protecția me­diului.
Primăria împreună cu Tuborg Romania au decis ca o parte din încasările efectuate, pe tot par­cursul week-end-ului dedicat Zilei Timișoarei, la punctele de vânzare special amenajate în Piața Unirii pentru acest eveniment, să fie donată sinistraților din județele afectate de inundații.

Despre Capitala Verde
“Capitala Verde a României reprezintă un concurs amplu deschis tuturor reședințelor de județ din țara noastră, desfășurat în perioada 1 iulie – 1 decembrie, care pro­voacă atât autoritățile, cât și pe simplii cetățeni să desfășoare proiecte ecologice cu scopul de a îmbunătăți stilul de viață urban.” a arătat Ministrul Mediului și Pădurilor, Laszlo Borbely în invitația de participare la concurs trimis Timișoarei.
Capitala Verde este un concurs al Umbrelei Verzi, Tuborg și Ministerul Mediului și Pădurilor.
“De ziua ei, “Timișoara poate deveni Capitala Verde a Ro­mâniei. Vino la Zilele Orașului în perioada 30 iulie-1 august, în Piața Unirii și susține acțiunile Umbrela Verde.”

Program
Vineri, 30 iulie 2010, ora 20.30, Piața Unirii
  • Concert Smiley și Vița de Vie
Sîmbătă, 31 iulie, ora 20.30, Piața Unirii
  • Concert Mircea Baniciu și Direcția 5
Duminică, 1 august, ora 20.30, Piața Unirii
  • Concert Paula Seling și Publika 
Marți, 3 august 2010
  • ora 09.30, Parcul Central - dezvelirea bustului lui Virgil Birou, lucrare realizată de sculptorul Romul Ladea. Lucrarea este donația familiei Birou.
  • ora 10.00– zona Bastion - inaugurare Parcul UPC
  • ora 11.00 - Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara - Șe­dința Festivă a Consiliului Local Timișoara 
  • ora 13.00 - Blv Sudului - inaugurare Parcul Soarelui
  • ora 15.00, Casa de Cultură a Municipiului, vernisajul expoziției membrilor Asociației Artiștilor Plastici Romul Ladea.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409768