Noi investitori străini în Parcul Industrial Freidorf

Consiliul Local Timișoara a aprobat concesionarea prin licitație publică deschisă a unei parcele de 20.000 mp, în vederea realizării unei unități industriale sau de servicii în Parcul Industrial Freidorf, Timișoara. Terenul este proprietatea Municipiului Timișoara și se află în administrarea Consiliului Local. 

Compania Willy Kreutz GmbH & Co.KG - firmă de renume care realizează producție de accesorii electrice a solicitat concesionarea unui teren în suprafață de 20.000 mp în vederea realizării unei unități industriale.

Autorizația de construire se va obține în termen de 12 luni de la data încheierii contractului de concesiune, iar finalizarea lucrărilor autorizate se va realiza în termen de 12 luni de la data obținerii Autorizației de Construire, cu posibilitate de prelungire conform prevederilor legale. Nerespectarea condițiilor de mai sus duce la rezilierea contractului de concesiune.

Parcul Industrial Freidorf

În vederea atragerii investițiilor străine din domeniul producției și a serviciilor aferente, precum și pentru sporirea numărului de locuri de muncă - măsuri care vor potența dezvoltarea economică locală - în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timișoara nr. 220/1999, a fost constituit Parcul Industrial Freidorf Timișoara. Terenul aferent acestuia este situat în zona de sud-vest a Timișoarei, în intravilanul localității cu suprafața totală de 47 ha și 9015 mp și având ca proprietar Municipiul Timișoara.

De la constituirea lui, acest obiectiv a fost promovat în mod continuu, în prezent 8 firme străine fiind locate aici, și anume: "Kromberg & Schubert Romania” - automotive (cables), “S.C., Contitech Romania”- automotive (cables), “S.C. Contifluid Romania” - automotive, “S.C. Rosign” - lighting industry, “S.C. R-Coating”, “S.C. Midal Alf”, S.C. Schneyder GmbH Co KG și SC Interpart Automotive S.A., firme care ocupă parcele de teren în suprafață totală de circa 10 ha. Alte parcele de teren cu suprafețe de 80.000 mp, respectiv 40.000 mp. au fost scoase la licitație în vederea concesionării lor.

Terenul în cauză are asigurate toate utilitățile (apă, canal, electricitate, gaze naturale, telefonie), iar pentru a crește atractivitatea față de investitori, prețul de pornire al licitației este promoțional - practică utilizată în mod curent în lume pentru atragerea investitorilor străini.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 22.04.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 12610459