Impozite si taxe

Contribuabilii persoane fizice si juridice sunt obligați sa depună declarațiile de impunere la compartimentele de specialitate ale autorităților administrațiilor publice locale pe a căror rază teritorială se află bunurile impozabile sau taxabile, după caz, in termen de 30 de zile de la data dobândirii acestora, în vederea determinării valorilor impozabile precum și a impozitelor sau taxelor aferente.

Contribuabilii persoane juridice, calculează impozitul sau taxa datorată anual și depun declarația de impunere până la data de 31 ianuarie a anului fiscal la compartimentul de specialitate al autorităților administrative publice locale pe a cărei rază teritorială se află clădirea, terenul sau orice alte bunuri impozabile.

Scutirea de impozite si taxe locale se acordă pe baza cererii beneficiarilor, proporțional cu perioada rămasă până la sfârșitul anului, începând cu luna următoare celei în care persoanele în cauză prezintă actele doveditoare prin care se atestă situația respectivă.

Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport și taxa concesiune garaj se plătesc trimestrial în patru rate egale astfel: până la 15 martie, până la 15 iunie, până la 15 septembrie și până la 15 noiembrie a fiecărui an.

Începând cu data de 01.01.2003 se acordă facilități fiscale persoanelor cu handicap de gradul I si II, persoanelor fizice nevăzătoare și persoanelor care beneficiază într-un an numai de ajutor de șomaj, alocație de sprijin, ajutor social sau ajutor de integrare profesională. Scutirea sau reducerea de impozit se acordă numai pe bază de cerere de scutire sau reducere la plată a impozitului pe clădire și a impozitului pe teren. Pentru a beneficia de scutire solicitantul trebuie să nu figureze în evidențele Primăriei cu debite restante.

Contribuabilii persoane fizice care dețin mai multe proprietăți au obligația să depună declarație specială la compartimentele de specialitate ale autorităților administrației publice locale în a căror rază teritorială își au domiciliul, precum și la cele în a căror rază teritorială sunt situate clădirile respective. Ordinea numerică a proprietăților se determină în raport cu anul dobândirii clădirii, indiferent sub ce formă, rezultat din documentele care atestă calitatea de proprietar, deoarece impozitul pe clădiri se majorează după cum urmează:

a)15% pentru prima clădire în afara celei de domiciliu;
b)50% pentru cea de-a doua clădire în afara celei de domiciliu;
c)75% pentru cea de-a treia clădire în afara celei de domiciliu; d)100% pentru cea de-a patra clădire în afara celei de domiciliu.

Rugăm contribuabilii care se găsesc în situația menționată mai sus să verifice la Serviciul Impozite, Taxe și Date fiscale – Persoane fizice corectitudinea înregistrată în baza de date până cel târziu în 15 martie 2003, astfel încât să nu apară probleme neplăcute cu privire la plata unor majorări de întârziere în urma unor eventuale recalculări a impozitelor.

Solicitarea noastră vine ca urmare a faptului că volumul de date care trebuie actualizate este foarte mare și suntem în imposibilitatea de a actualiza toate datele până la 15 martie 2003.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Anunturi importante
Ziua Studenților Timișoarei
 
[19 Aprilie 2018]
Program de Paște
 
[02 Aprilie 2018]
Modificare trasee
 
[23 Martie 2018]
Festivalul Timfloralis
 
[22 Martie 2018]
Sub semnul Centenarului
 
[14 Martie 2018]
Modificări traseu linia 28
 
[13 Martie 2018]
Café 21
 
[03 Martie 2018]
Târgul de Paști, ediția a XI-a
 
[28 Februarie 2018]
Festivalului Muzicii de Cameră
 
[27 Februarie 2018]
Modificări trasee STPT
 
[01 Ianuarie 2018]
LAB for European Project Making
 
[14 Decembrie 2017]
Café 21
 
[01 Noiembrie 2017]
Newsletter

Ultima actualizare: 20.04.2018
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 11349594