Timișoara în anul 1911 – FABRIC
Actuala Piață Traian, numită în trecut Kossuth ter și Hauptplatz a găzduit Târgurile săptămânale și obișnuita piață zilnică a Cartierului Fabric.

fabric

Pe locul monumentului existent și astăzi în piață se spune că a existat prima Biserică Ortodoxă Română din Cartierul Fabric. Edificiul din centrul imaginii, denumit Mercur, după statuia din bronz a zeului ce tronează pe colțul mansardei acestuia, a fost construit la începutul secolului XX în stil Secession, cu acoperișul frumos ornamentat. Astăzi, clădirea găzduiește locuințe la etaje iar la parter diverse spații comerciale. De asemenea, clădirile de pe strada Dacilor, ce apar în stânga imaginii și în care funcționa Restaurantul și Hotelul „Marocan”.
 

Galerie Foto Evenimente
Parcul Copiilor din Timișoara redeschis după mulți ani de blocaje
01 Iunie 2012
 
De 1 iunie, cu ocazia Zilei Copiilor, Primăria Timișoara a deschis pentru cei mici, Parcul Copiilor, după șapte ani de blocaje. Deschiderea este marcată de patru zile de sărbătoare pentru cei mici, cu spectacole, muzică, dans, pictură, ateliere etc.
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 31.07.2015
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 6826350