Sistemul de plată electronică a taxelor și impozitelor locale prin Internet
01 Ianuarie 2003
Puteți să vă plătiți taxele și impozitele fără a mai veni la sediul Primăriei? Puteți să le plătiți online, chiar de la dumneavoastră de acasă, de la serviciu sau internetcafé? Puteți să vă vedeți toate obligațiile locale? Desigur. Sistemul oferit de Primăria Timișoara, primul la nivel național, permite un ciclu complet de informare asupra obligațiilor bugetare, precum și efectuarea plății acestora prin Internet sau prin alte mijloace electronice. Toate operațiunile legate de informare și de plata taxelor se pot efectua pe Internet, în orice moment al zilei, fără a mai fi necesară deplasarea la Primărie sau la Bancă. Implementarea se bazează pe sistemul informatic Tax.connect specific Primăriei, dezvoltat de QCT Connect.
Publicat in www.primariatm.ro
Nevoia de descentralizare fiscală
01 Ianuarie 2003
Unul dintre principiile esențiale care stau la baza funcționării administrației locale - principiu stipulat în Carta Europeană a Autonomiei Locale, ratificată de România încă din 1997 – este, fără îndoială, principiul subsidiarității, principiu care guvernează toate țările civilizate și care spune că adoptarea deciziilor se face de către autoritatea cea mai apropiată de cetățean. În acest sens, una din prioritățile de bază ale reformei în administrația românească trebuie să fie descentralizarea financiară.

Efectul legilor care guvernează sectorul administrației publice locale s-a simțit mai mult pe latura transferului de sarcini și mai puțin pe latura transferului de resurse financiare.

Am preluat serviciul de colectare al taxelor și impozitelor locale. Școlile și grădinițele. Personalul creșelor. Însoțitorii persoanelor cu handicap. Centralele termice. Subvenționăm termoficarea. Transportul în comun. Activitățile culturale. Spitalele… Unele fără asigurarea resurselor financiare, altele finanțate doar parțial.

O reformă reală a administrației locale, nu se poate rezuma numai la delegarea de responsabilități către autoritățile locale. Fără o abordare mult mai serioasă a segmentului descentralizării fiscale, care trebuie să asigure resursele financiare necesare unei decizii performante a administrației nu putem vorbi de reforme. Transferul de sarcini către autoritatea locală, nedublat de transferul de fonduri va afecta în mod direct procesul investițional. În lipsa investițiilor, orașele noastre vor stagna într-o zonă tot mai îndepărtată de Europa.

Publicat in În loc de editorial
Piața de gros Timișoara
01 Ianuarie 2003
Primarul Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, s-a deplasat în perioada 15 – 18 ianuarie, în Germania, la Frankfurt am Main și la Berlin, la invitația Societății de Promovare Tehnico-Economică a Guvernului Federal al Germaniei. Vizita a fost legată de promovarea conceptului Pieței de Gros, avansată Guvernului Germaniei și lansată în februarie 2000 în cadrul discuțiilor purtate între conducerea Primăriei și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara cu directorul IBD – Serviciul Integrat de Consultanță pentru Economie în România, Wolfgang Limbert .

În cadrul acestei vizite, primarul Timișoarei a avut o întâlnire cu reprezentanții Băncii de Credit pentru Reconstrucție a Germaniei (KfW), care au reconfirmat disponibilitatea acordării unei finanțări nerambursabile de 2,5 milioane euro pentru realizarea Pieței de Gros. Semnarea contractului de finanțare se preconizează pentru luna octombrie, după analizarea studiului de fezabilitate de către specialiștii germani și parcurgerea formalităților birocratice specifice.

Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Colaborare româno-canadiană la Primăria Timișoara
01 Ianuarie 2003
În contextul preocupărilor permanente ale autorităților locale timișorene de a încuraja dezvoltarea economică a municipiului nostru în vederea îmbunătățirii climatului investițional, a creșterii cifrei de afaceri și a sporirii numărului de locuri de muncă, la Primaria Municipiului Timisoara, a avut loc în 15 ianuarie, o întâlnire între dl Gilles POTVIN – Consilier Comercial în cadrul Ambasadei Canadei la București și reprezentanți ai mediului de afaceri din Timișoara. Întâlnirea care s-a dorit a fi informală, a fost moderată de viceprimarul Adrian ORZA și șef Serviciu Programe și Strategii, Aurelia JUNIE.
Publicat in Cooperare internațională și dezvoltare economică
Conform HCL nr. 333/2002
01 Ianuarie 2003
Începând cu 01.01.2003 taxa de concesiune a terenurilor din domeniul public și privat al Municipiului Timișoara se indexează cu rata inflației de 16,9 %. Taxa minimă de concesiune a terenurilor din domeniul public și privat al Municipiului Timișoara destinată construirii de garaje, în valoare de 46.800 lei/mp/an, va fi în urma indexării, de 55.000 lei/mp/an și va constitui taxă minimă de pornire pentru concesionare prin licitație. Indexarea taxei de concesiune cu 16,9 % se aplică și contractelor de concesiune în derulare.
Publicat in Consiliul Local Timișoara
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 13.07.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13779723