Depunerea declarației speciale de impunere Pentru persoanele fizice care au mai multe proprietăți
01 Februarie 2003
Conform OG 36/2002 și a Normelor Metodologice, contribuabilii care au mai multe proprietăți cu destinație de locuință au obligația să depună o declarație specială de impunere, la compartimentele de specialitate ale administrației publice în raza cărora sunt situate clădirile respective.

Persoanele fizice care dețin mai multe locuințe trebuie să completeze declarația specială de impunere, pe care o pot ridica de la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, Direcția Economică, camera 30, la inspectorul de zonă. Declarația va fi însoțită de copie după buletinul de identitate – pentru fiecare proprietar; copie după extras de carte funciară, actualizat, nu mai vechi de 30 de zile – pentru fiecare proprietate.
Publicat in Util
INFOCHIOȘCURI
01 Februarie 2003
Primăria Timișoara a introdus în premieră în România infochioșcurile. Acestea sunt de fapt calculatoare situate în diferite locuri ale Timișoarei și care pot fi folosite într-un mod foarte simplu și gratuit. Astfel, prin simpla atingere a ecranului, poți accesa informații despre principalele instituții din oraș, poți studia ghidul turistic al Timișoarei sau modul de organizare al regiilor autonome. De asemenea, infochișcurile oferă o documentație completă în ceea ce privește diverse probleme, cum ar fi construirea unui garaj sau plata taxelor sau a impozitelor.

Un lucru foarte interesant este că cetățenii pot adresa întrebări primarului, viceprimarilor și celor patru direcții : economică, urbanism, tehnică și patrimoniu. În cel mult 15 zile cetățeanul are șansa să găsească răspunsul la întrebarea pe care a adresat-o atâta timp cât întrebarea sa a fost pertinenta. Primăria se obligă să trimită răspuns celor care își lasă adresa ăi în acest scop în cadrul fiecărei direcții există doi sau trei funcționari care se ocupa cu acest lucru.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Controale în piețe
01 Februarie 2003
Primăria Municipiului Timișoara împreună cu Batalionul Mobil de Jandarmi au desfășurat, la mijlocul lunii februarie, mai multe acțiuni de control în piețele agroalimentare din oraș. Scopul acțiunilor a fost depistarea și sancționarea comercianților și a persoanelor fizice care desfășoară activități comerciale ilicite. Controlul a vizat, în special, comercializarea mărfurilor de contrabandă (țigări, alcool, diverse produse introduse în țară fără documente legale).

În 11.02.2003, a fost efectuat un control în Piața Iosefin, întreaga zonă fiind în prealabil supravegheată de către unitățile specializate ale jandarmeriei. Au fost reținute pentru legitimare 163 de persoane. Au fost avertizate 43 de persoane, iar 48 au fost conduse la sediul jandarmeriei în vederea identificării și justificării prezenței în zona respectivă.
Publicat in Cotidian
Recensământul general agricol
01 Februarie 2003
În perioada 2.12.2002 – 31.01.2003 s-a efectuat, pe întreg teritoriul României, recensământul general agricol. Scopul recensământului a fost asigurarea de date statistice pentru fundamentarea politicilor naționale în domeniul agricol și pentru desfășurarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, prin inventarierea terenurilor și a mijloacelor de producție agricolă, a efectivelor de animale, pe specii, aflate în proprietate privată, în administrarea exploatațiilor agricole sau a agențiilor economici.

Unitățile care s-au recenzat au fost gospodăriile individuale ale populației (14016 de gospodării), societățile comerciale, societățile agricole și alți utilizatori de terenuri agricole și posesori de animale (73 de societăți), indiferent de mărimea acestora și de aportul lor la producția agricolă.
Publicat in Cotidian
PROBLEME ALE ASOCIAȚIILOR DE LOCATARI/PROPRIETARI ȘI INTERVENȚIILE FEDERAȚIEI ASOCIAȚIILOR DE LOCATARI TIMIȘOARA PENTRU REZOLVAREA LOR
01 Februarie 2003
Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara ca reprezentant al intereselor asociațiilor de locatari/ proprietari Timișoara acționează în mod continuu pentru o mai bună calitate a serviciilor pe care regiile prestatoare de servicii publice de gospodărie comunală le prestează cetățenilor din Timișoara.

În demersurile sale Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara a cerut în repetate rânduri sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, Consiliului Local Timișoara, Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș, Oficiului Consultativ pentru Protecția Consumatorilor de pe lângă Prefectură, parlamentarilor de Timiș, cât și Guvernului României.
Publicat in Societate civilă
<<1, 2, 3, 4, 5, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13639635