Curatenie de primavara
01 Februarie 2003
Primăria Municipiului Timișoara, organizează și în această primăvară, pe lângă activitățile curente de salubrizare, o amplă acțiune de curățenie generală de primăvară a municipiului. Desfășurarea acestei acțiuni are ca scop asigurarea unei stări de salubritate corespunzătoare a municipiului care să ducă la asigurarea pentru cetățenii municipiului a unui mediu de viață sănătos și o îmbunătățire a microclimatului urban.

În acest sens se vor realiza diverse lucrări specifice anotimpului de primăvară cum ar fi: tăieri de corecție a arborilor de pe aliniamentele stradale, curățirea zonelor verzi și a arborilor din jurul imobilelor de locuit, spălarea mecanică a principalelor artere de circulație, salubrizarea unor terenuri virane aparținând domeniului public, colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor vegetale și solide
Publicat in Cotidian
Locuri de joacă
01 Februarie 2003
Strategia de dezvoltare și amenajare a spațiilor verzi a Primăriei Municipiului Timișoara impune acordarea unei atenții deosebite înființării de noi parcuri și locuri de joacă, cât și amenajării celor deja existente.

În acest sens, Primaria Municipiului Timisoara a demarat un amplu program de amenajare a unor locuri de joacă și agrement, în mod special în zonele și cartierele periferice, dar și la grădinițe și școli, realizând, în decursul acestui an, un număr de 15 parcuri și locuri de joacă după cum urmează: în zonele Kuncz, Ciarda Roșie, Cerna, str. Măslinului și str. Dan Căpitan de Plai. De asemenea, au mai fost amenajate locuri de joacă la Centrul Special pentru copii Speranța, la Grădinițele nr. 12 (str. Axente Sever), nr. 45 (str. Fagului), nr. 9 (str. Crișan), cât și la Școlile nr. 21 (str. Simion Bărnuțiu) și nr. 7 (str. Ion Ionescu de la Brad) etc.
Publicat in Cotidian
Parcul Alpinet
01 Februarie 2003
Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a elaborat programul de activități „Timișoara ecologică”, fundamentat pe o nouă concepție peisagistică care urmărește și reamenajarea parcurilor din oraș.

Primăria și-a propus pentru anul 2003 reamenajarea Parcului Alpinet, alocând în acest scop suma de un miliard de lei.

Parcul este amplasat pe malul stâng al râului Bega, pe un teren denivelat, amenajat în terase de diferite forme geometrice, conferindu-i o valoare peisagistică deosebită.
Publicat in Cotidian
Sesizari
01 Februarie 2003
Cimpoca Ioan, Marocsek Ștefan – Sesizările făcute de dumneavoastră cu privire la amplasarea de indicatoare cu „parcarea interzisă” pe strada Odobescu, respectiv, pe b-dul Victor Babeș colț cu str. Lalescu au fost înaintate comisiei de circulație care le va analiza.

Caluzneac Georgeta, Gergely Alexandru, Cuibuș Voichița, Recsky Ecaterina, Foale Ionel – Străzile Torac, Apateu, Aprodul Movilă, Banul Mărăcine, Mareșal Ion Antonescu, Ardealul, Corbului vor fi incluse în programul de reparații străzi pe anul 2003 și se vor executa în funcție de disponibilitățile financiare.

Cuibuș Voichița – Se vor lua măsuri de suplimentare a numărului de tramvaie în orele de vârf, pe linia tramvaiului 5.

Bordei Silvia – Odată cu finalizarea lucrărilor pentru realizarea infodeskului – un spațiu special amenajat la parterul Primăriei pentru a facilita relația dintre contribuabil și autoritățile locale, se va reamplasa rampa pentru accesul persoanelor în scaune pe rotile.
Publicat in Răspunsuri la sesizări
Portretul unei doamne
01 Februarie 2003
Să-ți faci programare la doamna doctor Șerban este o adevărată provocare. Asta dacă nu suferi de nimic, cum era cazul meu. Eu mi-o făcusem pe a mea doar cu o zi înainte, și am profitat de calitatea mea de ziarist, de libera trecere ca să fiu și eu înghesuit cumva în agenda ei deja foarte încărcată. N-ar fi fost o problemă, dar eu chiar nu sufeream de nimic, ori „consultația" pe care o ceream era destul de lungă. Pentru ziariștii care chiulesc de la serviciu și doar o motivare a absenței consultația e de maximum zece minute. O conving cu greu că sufăr cumplit și că trebuie să-mi acorde mai mult timp, că nu mă pot descurca cu CV-ul de 5 pagini, varianta prescurtată (!) și că sunt un „pacient" care necesită cel puțin o oră. Doamna doctor intră în joc... Stăm de vorbă ceva vreme acompaniați mai tot timpul de melodia de la telefonul mobil. Urmează ședința foto. Mi se face și acest hatâr. În sfârșit, terminăm. Ieșim afară din birou. În anticameră, vreo 10 oameni; toți o așteaptă pe doamna doctor. Margit Șerban se întoarce sfârșit la cei care au cu adevărat nevoie de ea. La Alexandru, Carina, Camelia... la copiii din Clinica III Pediatrie, pacienții reali ai doamnei doctor, care știu doar că este drăguță și că trebuie să vină. Se reîntoarce la post, la „povestea" asta salvatul vieților, care, în multe privințe, se confundă chiar cu povestea vieții.
Publicat in Profil de timișorean
<<1, 2, 3, 4, 5, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13850382